Bitchain instal·larà un caixer amb 'bitcoins' a Atenes per esquivar el 'corralito'


  • Comparteix:

Un caixer Bitchain / Foto: Bitchain

Un caixer Bitchain / Foto: Bitchain

L'empresa ubicada a Sant Cugat Bitchain instal·larà aquest dissabte un caixer amb 'bitcoins' a Atenes perquè la població grega pugui esquivar el 'corralito'. La 'bitcoin' és una moneda descentralitzada - sense una autoritat o banc central - que permet fer transferències sense la intervenció d'una entitat financera. El ministeri de Finances de Grècia ha anunciat aquest dijous una pròrroga en el tancament dels bancs fins dilluns.

Augment de les transaccions
Segons l'empresa, amb el caixer, que permetrà adquirir i vendre 'bitcoins', els clients podran 'atenuar la devaluació de l'economia grega en cas de tornar al dracma' comprant aquesta moneda. La companyia remarca que en les últimes setmanes les transaccions amb aquesta divisa han augmentat un 400% al país.

El caixer estarà al centre d'innovació The Cube i s'hi podrà operar durant les hores establertes pel recinte. Els usuaris que ja tinguin unitats d'aquesta moneda podran adquirir 1.000 euros en efectiu per cada transacció. Així superarien en 940 euros el límit diari establert pel govern grec.

La instal·lació forma part de l'estratègia d'expansió de Bitchain, que té previst arribar aquest any als 40 caixers a tot Europa. Bitchain, ubicada a EsadeCreàpolis, també està desenvolupant diverses línies de negoci per generalitzar l'ús de la moneda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.