Banc Sabadell guanya 352 milions d'euros el primer semestre, un 55% més


  • Comparteix:

Seu de Sant Cugat de Banc Sabadell / Foto: Banc Sabadell

Seu de Sant Cugat de Banc Sabadell / Foto: Banc Sabadell

Banc Sabadell, amb seu a Sant Cugat, ha obtingut durant el primer semestre de l'any un benefici net de 352,2 milions d'euros, un 55,3% més respecte al mateix període del 2014. Per primera vegada s'integren en el balanç els comptes del banc britànic TSB, comprat el 20 de març.

Aquesta integració ha fet que els crèdits s'hagin disparat un 24,6%, sense TSB haurien caigut el 0,9%; els recursos de clients s'enfilen un 37,2% més i sense el TSB +0,3%; i els actius totals superen per primera vegada a la història del banc els 200.000 milions.

El banc ha destinat 1.749,1 milions d'euros a dotacions per insolvències i provisions de la cartera de valors immobiliaris.

Unitat especialitzada en desnonaments

Banc Sabadell ha aprovat la creació d'una unitat especialitzada que s'encarregui de gestionar els processos d'execucions hipotecàries per evitar en l'últim terme el desnonament dels afectats. Es tracta, ha dit el conseller delegat de Banc Sabadell, Jaume Guardiola, de seguir sent una entitat bancària amb zero desnonaments. El conseller delegat ha explicat que aquesta unitat especialitzada actuarà d'acord amb les plataformes contra els desnonaments i les entitats socials.

Cobrar als no clients l'operativa

Banc Sabadell estudia carregar una comissió als usuaris no clients que utilitzin algun dels 3.200 caixers que té l'entitat repartits per l'Estat espanyol. El conseller delegat, Jaume Guardiola, ha explicat que la mesura s'està estudiant després que algunes entitats ja hagin començat a cobrar aquestes comissions als no clients i altres que han anunciat que ho faran. A més, ha explicat, el cost de manteniment i renovació cada cop és més elevat i en aquests moments el banc té previst renovar 800 caixers de la seva xarxa. El 2014 es van fer 24,8 milions d'operacions en els caixers de Banc Sabadell de les quals 5,1 milions les van fer usuaris no clients del banc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.