Sant Cugat, segon municipi amb més renda per habitant el 2012 a Catalunya


  • Comparteix:

Els santcugatencs gaudeixen de la segona renda disponible bruta per habitant més alta

Els santcugatencs gaudeixen de la segona renda disponible bruta per habitant més alta

Sant Cugat és el segon municipi amb més renda familiar disponible bruta per habitant amb 20.900 euros per càpita, segons les dades que ha fet públiques l'Institut d'Estadística de Catalunya (IDESCAT) aquest dilluns. L'estudi està basat en les dades del 2012, les últimes disponibles. Aquestes dades suposen un descens del 5,5% respecte al 2011.

La renda familiar disponible bruta per habitant (RFDB) és la macromagnitud que mesura els ingressos dels quals disposen els residents d'un territori per destinar-los al consum o a l'estalvi. Aquesta renda no només depèn dels ingressos generats per les famílies, també té en compte l'activitat de l'administració pública mitjançant els impostos i les prestacions socials.

L'anàlisi per municipis col·loca Sant Cugat en segona posició, per darrere de Teià (Maresme) i per davant de Sant Quirze del Vallès. Els tres municipis es caracteritzen per una elevada proporció de remuneració d'assalariats i uns reduïts ingressos procedents de prestacions socials. De fet, Sant Cugat també és el segon municipi on la remuneració d'assalariats té més pes al total de la RFDB, només superat per Guissona (Segarra).

Pel què fa als registres comarcals, el Vallès Occidental (16.100 euros per habitant) es troba en tercera posició, precedit pel Barcelonès (18.400 euros) i el Baix Llobregat (16.900). En línia amb els resultats de gairebé totes les comarques, només se'n salven quatre, la renda familiar disponible bruta per habitant del Vallès Occidental cau un 2,7% respecte als resultats del 2011.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.