StC i Bitchain estudien incorporar les monedes virtuals al comerç local


  • Comparteix:

Actualment hi ha 40 caixers 'bitcoin' a l'Estat espanyol / Foto: Bitchain

Actualment hi ha 40 caixers 'bitcoin' a l'Estat espanyol / Foto: Bitchain

Sant Cugat Comerç (StC) i l'empresa Bitchain estudien implantar als comerços locals l'ús de 'bitcoins'. Es tracta d'una moneda digital que possibilita la realització de transferències de persona a persona en qüestió de segons i sense necessitat de la intervenció d'una entitat financera.

Les dues parts valoren la introducció de terminals de targetes que permetin l'ús d'aquestes divises en els propers mesos. Les botigues que se sumin a la iniciativa continuaran acceptant els mètodes tradicionals de pagament, com ha explicat a Cugat.cat el gerent de Sant Cugat Comerç (StC), Jesús Carballo.

Jesús Carballo

Realment, el que ens atrau del projecte és que aquests terminals poden tenir unes condicions de comissions que segur que milloraran les de qualsevol comerciant.


El gerent de la companyia Bitchain, Jordi Alcaraz, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons' que la instal·lació d'aquests terminals podria situar Sant Cugat com a referent mundial.

Jordi Alcaraz

Crec que serà un projecte molt interessant que tindrà repercussió a nivell mundial i que situarà Sant Cugat com un referent en l'ús d'aquesta moneda.


Tot i que encara no se sap quan es posarà en funcionament el nou sistema de pagament, Carballo ha explicat que Sant Cugat Comerç i Bitchain estan en converses per veure la viabilitat de la prova pilot.

Actualment, hi ha 40 caixers 'bitcoin' repartits per l'Estat espanyol i Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.