El Mercat Vell obrirà portes dimecres vinent


  • Comparteix:

Projecte de l'obra / Foto: Facebook Mercat Vell

Projecte de l'obra / Foto: Facebook Mercat Vell

El Mercat Vell, abans conegut com Mercat de Pere San, obrirà les portes dimecres que ve amb 10 parades que combinen la venda de productes frescos i els espais de degustació. L'entrada en funcionament de l'equipament arriba amb un any de retard després que les obres s'aturessin en diverses ocasions. L'espai té dues plantes amb una superfície total de 1.200 metres quadrats i un pressupost en obres de 2,5 milions.

Tardor de 2014, Abril i maig de 2015, finals de setembre i 25 de novembre. Finalment, aquesta última data és la definitiva per marcar al calendari l'obertura del Mercat Vell, ha explicat el responsable de comunicació de la gestora de l'espai Gourmets Sant Cugat, Luis Tosell. De moment, no han confirmat si amb l'obertura de portes, dimecres a les vuit del matí, també entra en funcionament la terrassa a la plaça de Sant Pere.

Una obra amb interrupcions
La durada dels treballs s'ha allargat a causa de diferents motius: el retard en la signatura del finançament, la troballa d'una antiga càmera del mercat de 1911, problemes tècnics en la construcció de les noves cambres frigorífiques, el trencament d'una canonada i dificultats amb l'estació transformadora.

Motor comercial al centre urbà
El remodelat equipament municipal es presenta com un nou motor comercial al centre de la ciutat, que fusiona modernitat i tradició a l'estil del mercat de San Miguel de Madrid i la part inferior de l'Illa Diagonal. Les parades consten d'un espai de peix i 'sushi'; xarcuteria, formatgeria i 'delicatessen', fleca; fruiteria; carnisseria i aviram; frankfurt; celler i cuina internacional.

La primera planta, de 800 metres quadrats, ofereix taules de degustació a tocar dels finestrals retràctils, que permeten una major entrada de llum. La planta de sota, de 400 metres quadrats, ha quedat reservada per als serveis, el privat dels paradistes, les càmeres frigorífiques i un espai de cates obert al públic.

Un projecte de ciutat
El ple va aprovar al juny de 2013 el projecte de remodelació, que inicialment estava pressupostat en 1,6 milions. Un projecte que va tirar endavant gràcies a una unió temporal d'empreses (UTE) que incloïa Gourmets Sant Cugat, amb presència d'antics paradistes, i la constructora Urcotext. Aquesta aliança va assumir el cost dels treballs de remodelació de l'equipament amb una concessió durant 40 anys. L'oposició va valorar el projecte com a dinamitzador de la zona, però no va veure clar que l'Ajuntament assumeixi el rescat de la iniciativa si falla.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.