El PSC demana partides de lliure disposició per als nous consells de barri


  • Comparteix:

El portaveu del PSC, Pere Soler, en roda de premsa

El portaveu del PSC, Pere Soler, en roda de premsa

El PSC proposa incloure partides econòmiques de lliure disposició als consells de barri del centre-oest i del centre-est. Aquesta és una de les mesures que els socialistes volen incloure als pressupostos de l'any vinent, que es debatran en ple extraordinari aquest divendres.

Avançar en la tarifació social, incloure la figura del mediador social, promoure polítiques d'ocupació i eficiència energètica, i destinar el 15% de l'IBI comercial a promoció del comerç santcugatenc són altres propostes del PSC per als comptes de 2016.

El portaveu socialista, Pere Soler, també vol que els consells de barri del centre tinguin una partida de lliure disposició per igualar-los a la resta d'aquests organismes de participació. En aquest sentit, Soler ha demanat el compromís d'ERC-MES i CiU, que presideixen els consells.

Pere Soler

No entendríem un suport explícit al pressupost d'alguns partits si no hi hagués aquesta partida.


El cost d'aquestes i altres propostes del PSC oscil·la entre els cinc i els sis milions d'euros. Per aconseguir aquests recursos, els socialistes ofereixen diverses alternatives a l'equip de govern tant per incrementar els ingressos com per reduir la despesa que consideren innecessària. Entre aquestes mesures, hi sobresurten la rebaixa de càrrecs de confiança i assignació directa, preveure l'increment d'ingressos per l'augment del padró més enllà de l'IBI i estudiar l'aplicació de l'IBI en béns d'ordres religiosos. Un altre dels aspectes que el PSC reclama és ajustar la partida de plusvàlues a l'alça i no infravalorar-la com en exercicis anteriors.

Pere Soler

Sempre anem a un percentatge a la baixa en la partida que obtenim per plusvàlues.


El PSC també es mostra partidari d'una revisió del valor cadastral perquè comporti una rebaixa per a la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.