Una delegació russa visita Sant Cugat per conèixer la gestió del creixement de població


  • Comparteix:

La meitat són del ministeri d'Economia rus i la resta de les regions de Tambov i Mary-El Novgrod.

La meitat són del ministeri d'Economia rus i la resta de les regions de Tambov i Mary-El Novgrod.

Una delegació d'alts funcionaris de l'administració russa ha visitat Sant Cugat per conèixer com la ciutat ha sabut acompassar l'alt creixement de població amb un creixement econòmic paral·lel. La visita, emmarcada en el programa Tacis de la Comissió Europea, els ha permès conèixer com s'apliquen models econòmics diferents per ciutats com ara Barcelona, Sant Cugat o municipis de l'àmbit rural.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly i l'interventor, Francesc Carulla han estat els encarregats de trametre a la delegació russa la realitat econòmica de Sant Cugat i com la ciutat ha gestionat el creixement de població experimentat en els últims anys.

Es tracta d'una visita emmarcada en els programa Tacis de la Comissió Europea que pretén donar paràmetres i models a aquests alts funcionaris de l'administració russa perquè, una vegada al seu país, puguin aplicar aquelles experiències que els hagin semblat 'profitoses'. Pere Ariño, responsable de la delegació, ha explicat que han vingut a Sant Cugat per veure com s'ha aconseguit l'equilibri econòmic en una ciutat en continuu creixement:

Pere Ariño

És una ciutat que ha tingut un creixement espectacular i ha aconseguit un equilibri social i empresarial.


Ariño ha explicat que el que més els ha sorprès -de moment- de la visita a Catalunya és la relació i col·laboració entre l'administració i l'empresa privada. De Sant Cugat

L'alcalde ha estat l'encarregat de donar-los la benvinguda al Monestir. Lluís Recoder espera que aquesta visita serveixi perquè Rússia pugui experimentar un creixement 'equilibrat' i 'cohesionat', camini endavant i, per tant, pugui retallar les distàncies que els separa, ara. de la UE:

Lluís Recoder

Tornaran amb un bagatge que espero puguin aplicar al seu país. Serveixi perquè tinguin un creixement equilibrat.


La delegació està formada per funcionaris del ministeri d'Economia de Rússia i de responsables de les regions de Tombov i Mary-El Novgrod.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.