El 2016 arriba amb nous preus al transport públic, congelació als Túnels i noves tarifes a les Fonts


  • Comparteix:

Hi ha una reducció de preus d'algunes targetes de FGC / Foto: FGC

Hi ha una reducció de preus d'algunes targetes de FGC / Foto: FGC

El preu dels títols de transport públic T-Mes, T-Trimestre i T-Jove de dues a sis zones es redueix fins a un 9% amb el nou any. La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) assumiran una despesa d'1,29 milions d'euros que es repartiran de forma proporcional les tres administracions. El preu del peatge dels Túnels de Vallvidrera es congela i a partir de dilluns entra una nova tarifació al peatge de les Fonts.

La T-Mes de dues zones passa de costar 77,45 euros a valdre'n 71 (-8,33%). La T-Trimestre de dues zones s'ha rebaixat dels 211 euros als 192 (-9%) i la T-Jove de dues zones s'abarateix dels 155 als 142 euros (-8,39%). La resta de preus es poden consultar a la web de Territori de la Generalitat.

La disminució del preu dels tres títols s'aplica també de forma automàtica als abonaments socials per a les famílies monoparentals i nombroses, també de dues a sis zones. Amb aquest ajust de preus, s'elimina del sistema tarifari integrat la T-50/30 de dues a sis zones, ja que la T-Mes ofereix més prestacions al mateix preu.

La resta de tarifes del transport públic per al 2016 queden congelades.

Túnels de Vallvidrera
Els preus per passar pel peatge de Vallvidrera aquest 2016 són iguals que els d'aquest any. Segons el departament de Territori, en hores punta - dies feiners de dos quarts de vuit a dos quarts d'onze del matí i de cinc de la tarda a nou de la nit - les motocicletes hauran de pagar 3,26 euros i els turismes i furgonetes, 4,19. Fora d'aquests horaris, inclosos diumenges i festius, el preu serà de 2,90 euros per a motos i de 3,72 per a cotxes.

Els camions i els autocars hauran de pagar 6,58 euros hores punta i 5,85 en la resta d'hores. També se seguiran aplicant la resta de descomptes del 30% de recurrència i per vehicle ecològic, del 40% per alta ocupació (VAO) i del 100% per als automòbils elèctrics.

Nova tarifació a les Fonts
El peatge de les Fonts de Terrassa posarà en marxa, a partir de dilluns de la setmana vinent, un sistema de peatge tancat virtual per als recorreguts entre la cocapital vallesana i Sant Cugat. La Generalitat aplicarà aquesta mesura, que comportarà preus més baixos segons els quilòmetres recorreguts, entre les sortides 13 i 21 i no afectarà els trajectes gratuïts entre Rubí i la Floresta. Perquè es faci efectiu el descompte, els usuaris hauran d'utilitzar un sistema de telepeatge (VIA-T) com a mètode de pagament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.