La 2a edició de la jornada d'INNY a Sant Cugat acosta l'emprenedoria a més de 700 joves


  • Comparteix:

Presentació de la jornada / Foto: Localpres

Presentació de la jornada / Foto: Localpres

Més de 700 estudiants han omplert aquest dimarts el Teatre-Auditori per assistir a la segona edició de la jornada d'emprenedoria d'INNY que se celebra a Sant Cugat. Les ponències de quatre joves emprenedors han convertit l'equipament municipal en un punt d'intercanvi de projectes de vida amb l'objectiu de potenciar la proactivitat i l'apoderament personal dels alumnes.

'Emprenedoria des d'un altre punt de vista' és una jornada organitzada de joves per a joves. Amb les experiències personals dels ponents, la jornada vol que els joves, que es troben en una etapa clau a àmbit acadèmic i personal, reflexionin sobre les inquietuds que tenen.

A Sant Cugat, Mamadou Saliou, Carles Ribes, Carlos Blasi i Nil Morahan estat els encarregats de compartir les seves experiències. Tots ells són membres d'INNY, una organització sense ànim de lucre formada per un grup de joves d'entre 15 i 25 anys. Precisament la proximitat d'edat entre els ponents i els estudiants fa que el missatge sigui més proper, com explica el cofundador i ponent d'INNY, Nil Mora.

Nil Mora

Els està parlant algú jove que parla el seu llenguatge. La idea principal és aprofitar aquesta proximitat per llençar missatges que possiblement els puguin ser útils algun dia.


Mamadou Soliou ha estat l'encarregat d'arrencar la jornada explicant la seva experiència. Saliou va néixer al Senegal i amb 16 anys va arribar a Barcelona, on va residir a diferents centres de menors fins als 18. Amb 17 anys, per demostrar a la societat senegalesa quina és la realitat dels immigrants a Europa, va realitzar un curtmetratge 'Si yo sabría no vendría' i el documental 'Mañana lo mismo'.

Vinculat a diferents entitats socials, treballa amb un projecte educatiu entre Barcelona i la seva ciutat natal, Ziguinchor. Actualment està emprenent el projecte 'Una Barcelona diferent sobre rodes' que mostra la realitat social de la capital. Saliou, guardonat amb el premi d'emprenedoria social per la Universitat Europea de Madrid, ha recordat als assistents la sort que tenen en matèria d'educació.

Mamadou Saliou

Suposo que sabeu que sou afortunats. A la meva ciutat hi ha molt abandonament escolar. A les aules hi ha un mestre per més de 80 alumnes.


Un cop han acabat les ponències, s'ha obert un torn de preguntes i una sessió de 'networking' on els alumnes han pogut parlar personalment amb els ponents per preguntar-los les seves inquietuds. Els assistents a la jornada s'han mostrat satisfets amb l'experiència.

Estudiants

Ens ha agradat molt, ha estat bastant inspirador. / M'ha agradat això de mirar el costat positiu de les coses. / Hem de pensar en el que ens agradaria fer al futur per ser feliços i aportar alguna cosa a la societat.


A la jornada, hi han assistit alumnes dels programes de Formació d'Inserció de l'institut Arnau Cadell, l'escola Thau, l'institut Leonardo da Vinci, ESART i l'institut Pla Farreras. També hi han participat alumnes de centres educatius de Barcelona, Parets del Vallès, Cerdanyola i Sabadell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.