Vuit empreses de Sant Cugat participen enguany al Mobile World Congress


  • Comparteix:

El congrés se celebra al recinte de Gran Via de Fira Barcelona / Foto: ACN

El congrés se celebra al recinte de Gran Via de Fira Barcelona / Foto: ACN

Vuit empreses de Sant Cugat participen des d'aquest dilluns al Mobile World Congress (MWC), la trobada més important del món del sector de la telefonia mòbil. Biid, Shotl, Tu pediatra online, Moca, Epsilon tecnologies, Bitchain, Reimagine Food i GFT es reuneixen al recinte de Gran Via de Fira Barcelona amb les principals companyies i professionals del sector per presentar les novetats i donar a conèixer els seus productes.



L'empresa Biid repeteix al MWC amb la presentació del Biid mobile ID, una aplicació que permet identificar-se de manera segura i amb validesa jurídica a través d'Internet utilitzant la seguretat que garanteix el certificat digital. El 'product director' de la companyia, Roger Olivet, n'explica un ús.

Roger Olivet

Un cas d'ús seria entrar a la carpeta de ciutadania del teu Ajuntament o com pagar els impostos. Es pot fer per Internet però el certificat digital tradicional, que és la clau d'entrada, és difícil. Nosaltres proposem fer-ho a través d'una aplicació.


L'Ajuntament de Barcelona ha estat una de les primeres administracions a incorporar el Mobile ID.

Shotl debuta al MWC amb la voluntat de convertir-se en una alternativa al transport privat de passatgers a través de la contractació d'un servei de minibús amb conductor professional. La proposta ofereix una aplicació mòbil amb la qual l'usuari que contracta el servei marca el punt d'origen i la destinació de la ruta que vol fer. Shotl respon a la petició de forma immediata amb la ruta que se seguirà, la durada i la parada on es recull el passatger. El 'product manager' de Shotl, Isaac Lozano, explica l'objectiu de la iniciativa.

Isaac Lozano

L'objectiu és reduir el nombres de vehicles perquè el volum que hi ha actualment no és sostenible.


El cas dels serveis de transport que suplementen el transport públic són un model d'èxit a ciutats com Nova York.

La consulta de pediatria virtual Tu Pediatra Online participa per segona vegada al congrés per presentar la novetat d'enguany, la vídeo trucada a través d'una aplicació mòbil amb les mesures de seguretat i encriptació que requereix el tracte amb infants en l'àmbit de la salut. Un dels handicaps amb el qual es troben els impulsors de la iniciativa és el canvi de costums dels usuaris, tal com explica la doctora Eugènia Fernández-Goula.

Eugènia Fernández-Goula

La digitalització de la sanitat ha de començar pels natius digitals, els pares d'ara, que són persones sanes i que no necessiten medicina. Quan tinguin els pares grans, si s'han acostumat a utilitzar-ho, ho faran servir per als pares i per a ells.


L'objectiu del portal és la internacionalització ja que el 65% dels seus usuaris provenen de l'Amèrica Llatina.

La plataforma de màrqueting de proximitat per a aplicacions mòbils Moca visita per segona ocasió el congrés. Es tracta d'una eina que aprèn del comportament dels telèfons mòbils, segmenta la informació i permet fer campanyes personalitzades i dirigides a l'audiència que té instal·lada al seu 'smartphone' l'aplicació que la contracta. La directora general de Moca, María Fernanda González, en posa un exemple.

María Fernanda González

Si arriba un japonès a l'aeroport de Barcelona, se li pot enviar informació del MWC amb una notificació en japonès o amb l'idioma que escollim. Li podem dir a quina hora comença el congrés i enviar-li totes les informacions que des de l'equip de màrqueting es creu interessant que conegui com zones de turisme i restaurants.


Moca va sortir al mercat el setembre del 2014 i té una cartera de més de 600 aplicacions connectades arreu del món.

La companyia Epsilon Technologies estrena al Mobile ICARUS, una eina que permet analitzar el rendiment dels perfils socials de les empreses a l'entorn digital i a les xarxes socials i comparar-lo amb el de la competència. El 'social media director' de la companyia, Dani Dévai, explica els detalls d'aquest instrument.

Dani Dévai

ICARUS permet automatitzar la recollida d'informació, l'organitza, la quantifica i la dimensiona. Això permet tenir una visió clara del context on s'opera, es treballa i veu la quota de mercat a través de les xarxes socials.


Els analistes d'Epsilon Technologies agrupen la informació que els dóna ICARUS i n'extreuen conclusions amb les quals l'empresa pot començar a elaborar publicacions més eficients i optimitzar el seu pla de continguts.

Bitchain presentarà aquest dimecres al Congrés de Telefonia Mòbil l'aplicació Chip Chap, un moneder digital que permet gestionar i interconnectar les plataformes bancàries tradicionals amb les monedes virtuals com el Bitcoin. D'aquesta manera l'eina permet comprar Bitcoins i emmagatzemar-los. A més, entre altres aplicacions, facilita la conversió a euros i treure diners en efectiu en caixers de la banca tradicional.

El centre santcugatenc Reimagine Food, centre d'innovació centrat en l'alimentació i la tecnologia, presentarà a la convenció cinc 'start-ups' del sector. Les propostes seleccionades utilitzen la tecnologia mòbil per evitar cues a les parades de menjar de concerts i esdeveniments, per aconseguir efectiu a petites botigues i per suggerir receptes i plats de forma totalment personalitzada. També es presenta una plataforma 'online' d'anàlisi de dades per a la indústria alimentària i una aplicació que ofereix solucions intel·ligents al sector de les begudes.

La companyia GFT també participarà al congrés on buscarà 'start-ups' tecnològiques per col·laborar en projectes de transformació digital de la banca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.