Els Pressupostos de la Generalitat preveuen una inversió a Sant Cugat de tres milions d'euros


  • Comparteix:

Àngels Solé diu que aquestes partides són fruït de les negociacions que ja van començar amb l'anterior executiu català.

Àngels Solé diu que aquestes partides són fruït de les negociacions que ja van començar amb l'anterior executiu català.

El projecte de Pressupostos pel 2004 de la Generalitat preveu una inversió a Sant Cugat de prop de tres milions d'euros, un 3% del total d'inversió al conjunt de la comarca. Entre els partides contemplades destaca la construcció de la novena i desena escola, l'adequació de l'escola Pla i Farreras per acollir els alumnes del 4art institut, la redacció del projecte per una nova residència de gent gran o l'adaptació de les estacions dels Ferrocarrils per a persones amb minusvalideses.

Els comptes del govern català pel 2004 contemplen una inversió a Sant Cugat de 2.944.556 euros. Aquesta partida es reparteix en diferents projectes com ara la construcció de la novena i desena escola, a La Guinerdera i Can Mates. Concretament es destinaran prop de 1.400.000 euros per la novena escola i més de 1.200.000 per la desena.

Aquestes partides permetran construir les línies de P3, P4 i P5 en els dos centres mitjançant mòduls prefabricats de construcció ràpida de manera que puguin entrar en funcionament aquest mateix setembre. En un futur els dos CEIPS s'aniran ampliant a mesura que creixi la demanda.
La tinent d'alcalde de Serveis Personals, Àngels Solé, ha explicat que l'Ajuntament tenia un gran interès en construir dues noves escoles de primària per donar resposta a la demanda d'aquests barris de nou creixement:

Angels Solé

Estàvem molt interessats en ampliar l'oferta en dos zones de la ciutat, i no només en una. Comencem amb P3, P4, i P5 i anirem ampliant.


Finalment, els Pressupostos del 2004 també donen resposta a les demandes dels pares del 4art institut que fins ara s'han estat a les instal·lacions de l'antic parvulari del Pla i Farreras. La Generalitat ha previst una partida de prop d'un milió d'euros per adequar les instal·lacions pels alumnes de secundària. Solé ha expressat la seva satisfacció perquè les negociacions amb l'anterior i l'actual departament d'Ensenyament hagin pogut prosperar:

Àngels Solé

Ho vam començar a negociar amb l'anterior departament d'Ensenyament. No podran començar el curs ben bé fins Nadal. Ja ho sap l'AMPA.


Queda pendent saber si el Pressupost contempla el trasllat de l'Escola Oficial d'Idiomes. De moment l'Ajuntament ha fet una proposta d'ubicació definitiva a la Generalitat però des de l'Àrea d'Ensenyament no es té constància que el govern català l'hagi aprovat. De fet l'EOI hauria de marxar de les actuals dependències a l'IES Arnau Cadell per poder ampliar, l'any vinent, la seva oferta amb més cursos d'anglès i francès.

D'altra banda, entre les inversions s'han reservat 1.728 euros per la redacció del projecte d'una residència per gent gran a Sant Cugat.

També està contemplada la remodelació i adaptació per a persones amb mobilitat reduïda de les estacions de ferrocarrils a Mira-sol, Valldoreix i acabar la Floresta que, en aquests moments, només té una andana adaptada. Albert Tortajada, cap d'explotació dels FGC ha explicat que aquesta partida és la materialització del compromís que les estacions estaran totes adaptades abans del 2006:

Albert Tortajada

Ens queden les estacions de Mira-sol, Valldoreix i la Floresta. Les adpatarem per persones amb mobilitat reduïda.


En total, el Vallès Occidental rep una aportació de 100.000.000 d'euros, dels quals un 3% són per la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.