Diverses empreses han mostrat interès per la planta de Delphi, segons Conesa


  • Comparteix:

Moment de la reunió aquest dimarts / Foto: Localpres

Moment de la reunió aquest dimarts / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat que diverses empreses, el nom de les quals no ha concretat, han sol·licitat a l'Ajuntament informació de 'règim industrial' sobre Delphi, pendent d'un possible expedient de tancament. Conesa ha anunciat que l'Ajuntament vol fer 'una agenda comuna' amb els alcaldes de la comarca i la Generalitat per cercar alternatives al cessament de l'activitat de la fàbrica, en actiu des de 1962 i amb una plantilla de 540 persones. Després de reunir-se divendres amb la direcció de la companyia i aquest dimarts amb el comitè d'empresa, Conesa s'ha mostrat confiada que es produeixi una entesa entre les dues parts per un pla de reindustrialització.

L'alcaldessa ha presidit aquest dimarts una reunió entre la junta de portaveus i el comitè d'empresa on s'han conegut el full de ruta de l'Ajuntament per assegurar la continuïtat productiva. El primer pas serà una reunió aquest dijous amb els alcaldes de Rubí, Terrassa, Sabadell, Cerdanyola i Ripollet i el president del Consell Comarcal per 'fer una xarxa comuna' d'actuació després de la reunió que el comitè d'empresa mantindrà amb la direcció. És una ronda de contactes que continuarà dimarts que ve amb una trobada entre el consistori i els secretaris generals de Treball i Ocupació de la Generalitat.

Aprofitant la trobada amb el comitè d'empresa, Conesa ha remarcat 'el sentit elevat de responsabilitat' que està demostrant la companyia a l'hora d'afrontar el procés. També ha apuntat que el consistori ha rebut demandes d'informació sobre la planta per part de diverses empreses.

Mercè Conesa

Se'ns han fet diverses consultes a nivell d'Ajuntament, la qual cosa vol dir que aquesta planta desperta interès.


Conesa ha confirmat que Delphi ha prorrogat tres mesos el contracte amb l'empresa que buscava inversor per adquirir la planta. Això, sumat al fet que la companyia encara no ha lliurat cap documentació a la Generalitat, fa pensar a l'alcaldessa que la direcció pot arribar a una entesa amb el comitè.

Mercè Conesa

Crec que és necessari aquest temps de negociació. I a partir d'aquí les diferents formacions polítiques mirarem d'acompanyar aquest procés perquè el procés tingui el mínim efecte negatiu en les persones.


L'alcaldessa ha refermat l'aposta per la reindustrialització com a alternativa al tancament, però no 'a qualsevol preu'. Amb el compromís municipal de conservar la qualificació de sòl industrial, Conesa ha assegurat que la línia a seguir és mantenir el màxim nombre de llocs de treball amb la garantia de 'la dignificació i qualitat dels llocs de treball'.

L'empresa de components d'automòbil nord-americana Delphi va anunciar dijous que tancarà la planta a Sant Cugat si al maig no hi ha cap empresa que es vulgui quedar la planta. En aquest sentit, començaria un expedient de tancament que s'allargaria tot el 2016 i comportaria l'acomiadament de la plantilla.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.