La UGT demanda Caprabo per l'acomiadament disciplinari d'una delegada d'un centre de Sant Cugat


  • Comparteix:

Un dels establiments de Caprabo a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Un dels establiments de Caprabo a Sant Cugat / Foto: Google Maps

La UGT denuncia que la direcció d'un establiment de Caprabo a Sant Cugat ha acomiadat disciplinàriament una treballadora i delegada del sindicat acusada de no haver abonat una compra de 28 euros. La UGT ha negat els fets, ha presentat una demanda contra l'empresa per 'pràctica antisindical' i n'exigeix la readmissió immediata.

Segons el sindicat, l'acomiadament seria una mesura desproporcionada tenint en compte el valor del producte i que la treballadora no té cap sanció anterior. En aquest sentit, la UGT remarca que l'acomiadament té lloc en un context de conflicte laboral a Caprabo, que ha aplicat, segons el sindicat, de manera unilateral una modificació substancial de les condicions de treball de caràcter col·lectiu. Això ha suposat la modificació de torns, horaris i distribució del temps de treball i canvis de centre i grup i categoria a 333 treballadors de 101 botigues de tot Catalunya.

La setmana vinent, la UGT interposarà una demanda per conflicte col·lectiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que considera 'injustificada i desproporcionada' aquesta modificació col·lectiva de les condicions de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.