Delphi anuncia excedent de plantilla a l'abril i el comitè d'empresa exigeix flexibilitat en les negociacions


  • Comparteix:

La direcció de Delphi ha comunicat aquest dijous al comitè d'empresa, una setmana després d'anunciar un eventual tancament, que a l'abril la companyia presentarà un excedent de plantilla. Això ha traslladat el comitè als alcaldes comarcals en la reunió que ha mantingut hores després a l'Ajuntament. on ha exigit 'flexibilitat' a la multinacional en les converses per fer possible la reindustrialització. En cas contrari, no descarten mobilitzacions si no hi ha una sortida amb garanties per mantenir el màxim nombre de llocs de treball.

Aquest dijous ha estat una jornada clau per al comitè d'empresa de Delphi, que s'ha assegut, en un mateix dia, amb la direcció de la companyia i amb set alcaldes de la comarca per fer realitat un pla de reindustrialització a la planta. El president del comitè, José Antonio Morán, ha reconegut bona voluntat a la multinacional per encetar un diàleg, tot i que ha lamentat 'la pressió' que suposa l'anunci de la companyia d'un excedent de plantilla a l'abril, fet que 'en pocs dies' situaria els empleats en la negociació d'un ERO. Morán demana 'temps' i 'flexibilitat' a la companyia.

José Antonio Morán

Evidentment si Delphi no és flexible està posant pals a les rodes per al nostre objectiu. La indústria és l'única via per garantir la continuïtat del país.


Morán ha defensat 'l'alta capacitació' de la plantilla, que ara reuneix 540 treballadors, i ha recordat que l'objectiu és mantenir el màxim nombre de llocs de treball. El representant dels treballadors ha reiterat que l'anunci d'un possible tancament al maig 'és una mesura desproporcionada' de la companyia acomplir el trasllat de la producció a Romania.

Morán ha qualificat de 'cordial' la reunió amb la direcció i ha refermat que lluitaran perquè, a banda d'unes condicions dignes, la plantilla treballi en un nou projecte 'Il·lusionant'. El portaveu del comitè ha apuntat que diverses empreses han visitat la planta i algunes amb la intenció 'de mantenir una part important' de la plantilla.

Per motius de confidencialitat, Morán no ha donat detalls del nombre d'empreses ni el seu nom. Tampoc no ha quantificat en quantes persones es tradueix l'excedent de treballadors plantejat per la companyia. Morán ha agraït als alcaldes de la comarca el suport mostrat per evitar el cessament de l'activitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.