Una empresa interessada a comprar la planta de Delphi vol contractar ja treballadors de forma temporal


  • Comparteix:

Exterior de la planta santcugatenca de Delphi

Exterior de la planta santcugatenca de Delphi

Una de les 12 empreses interessades en la possible compra de la planta de Delphi ha proposat contractar de forma temporal alguns treballadors de la companyia de components automobilístics. Això han confirmat el comitè d'empresa i CCOO a Cugat.cat, tot i que no han concretat el nom de l'empresa ni el nombre d'empleats que es podrien acollir a la proposta, que està pendent de revisió jurídica per part dels treballadors. Aquesta companyia, ubicada a la demarcació de Barcelona, proposa una incorporació immediata dels professionals que s'allargaria mentre no s'efectuï l'eventual procés de reindustrialització de la planta.

L'empresa que ofereix els llocs de treball està desenvolupant unes noves línies que s'incorporarien a la factoria de Sant Cugat en cas que adquirís la planta, segons el president del comitè d'empresa de Delphi, José Antonio Morán.

José Antonio Morán

És una empresa interessada a adquirir la planta que necessita personal per desenvolupar noves línies que vol posar en marxa i que posteriorment s'incorporarien a Sant Cugat.


Tot i que no ha concretat el nombre de treballadors que podrien considerar aquesta opció, Morán ha detallat que el nombre no seria massa alt.

Des de Delphi s'ha obert la possibilitat de concedir una excedència als treballadors interessats en aquest oferiment. CCOO exigeix que les condicions dels empleats quan tornin a la planta de Sant Cugat siguin iguals que la de la resta. Ho ha explicat el secretari d'indústria de CCOO al Vallès Occidental, Jordi Arnáiz.

Jordi Arnáiz

Si aquesta possibilitat es dóna, cal que les empreses tinguin una vinculació amb Delphi. Quan s'acabin les negociacions, aquesta gent ha de tornar Delphi i les condicions han de ser les mateixes que les de la resta de treballadors.


De moment, Cugat.cat no ha pogut contactar amb la direcció de l'empresa. Una setmana després d'anunciar un eventual tancament, la direcció va comunicar al comitè d'empresa que a l'abril presentarà un excedent de plantilla. Delphi té 540 treballadors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.