L'empresa Valldoreix Greenpower desenvolupa un dron de neteja


  • Comparteix:

Equip de Valldoreix Greenpower / Foto: Web de la companyia

Equip de Valldoreix Greenpower / Foto: Web de la companyia

L'empresa valldoreixenca Valldoreix Greenpower està desenvolupant el Cleandrone, un dron destinat a la neteja automatitzada de grans superfícies de vidre, panells fotovoltaics i heliòstats, un conjunt de miralls reflectors de seguiment d'energia solar. L'objectiu de la companyia, que té una patent internacional, és adaptar aquests aparells a la neteja d'edificis per agilitzar aquest tipus de tasques. L'empresa preveu tenir llest el prototip a finals de març i poder comercialitzar-lo el 2017.

El gerent de Valldoreix Greenpower, Ricard Pardell, ha detallat que el projecte es divideix en tres fases de desenvolupament. Actualment el prototip ja és capaç de netejar vidres. En aquests moment l'empresa treballa perquè el dron pugui fer aquesta operació de forma autònoma. La segona fase, que està previst que acabi a finals d'any, desenvoluparà el sistema de gestió dels drons.

Ricard Pardell

Al dron li afegirem unes estacions de terra que permetran que els drons es carreguin automàticament i un sistema de coordinació de les tasques de neteja.


El primer prototip autònom de Cleandrone estarà llest a finals de març i la versió definitiva del sistema es llençarà a finals de 2016 coincidint amb el tancament de la segona fase. Durant el 2017 es farà la tercera que servirà per refinar el sistema i afegir funcions d'intel·ligència artificial a nivell del sistema de control de terra i de capacitat predictiva.

El projecte de Valldoreix Greenpower s'ha beneficiat del programa 'Nuclis de Recerca Industrial i Desenvolupament Experimental' de la Generalitat per fomentar projectes d'R+D, que al 2015 va destinar cinc milions d'euros per ajudar a 61 empreses.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.