Preocupació dels treballadors de Ferrovial a Delphi pel seu futur a la planta de Sant Cugat


  • Comparteix:

Alguns dels treballadors de Ferrovial concentrats davant la planta de Delphi a Sant Cugat

Alguns dels treballadors de Ferrovial concentrats davant la planta de Delphi a Sant Cugat

Els treballadors de Ferrovial a la planta de Delphi de Sant Cugat s'han concentrat aquest dijous per protestar per la negativa de l'empresa d'infraestructures i serveis a negociar un pla d'acció davant el futur cessament de la producció a les instal·lacions santcugatenques de la multinacional nord-americana. Són 120 treballadors indirectes que s'encarreguen del manteniment i de la neteja de la maquinària de Delphi i asseguren que no es tenen en compte els empleats dels proveïdors de la companyia en el procés de negociació del futur de la planta.

El president del comitè d'empresa de Ferrovial a la planta santcugatenca de Delphi, Francisco Martín, ha explicat que han intentat establir negociacions amb la seva companyia però sempre s'han trobat amb una negativa. Segons Martín, Ferrovial s'escuda en el fet que ha de parlar primer amb Delphi, però els empleats demanen saber ja si es poden negociar prejubilacions i recol·locacions.

Francisco Martín

Nosaltres hem intentat establir negociacions amb la nostra empresa, que és Ferrovial, però sempre ens hem trobat amb una negativa. Ens diuen que han de parlar amb Delphi. Està bé que negociïn el seu contracte mercantil però volem poder parlar de prejubilacions i recol·locacions.


Martín ha afegit que si no s'avança en els propers dies es plantegen mesures 'més dràstiques' com vagues indefinides o parcials.

Francisco Martín

Suposo que més endavant ens veurem obligats a prendre mesures més dràstiques. Haurem de fer vagues indefinides o parcials. Hem intentat seguir amb una pau social, però ja ha passat temps i no pot ser que arribem a l'última reunió i ens diguin que no ens poden donar informació de res.


Els treballadors de Ferrovial asseguren que el comitè d'empresa de Delphi ja té pactades les condicions d'acomiadament per als 540 empleats directes de la companyia, unes indemnitzacions fixades en 65 dies per any treballat. Són uns requisits que esperen poder igualar.

Ferrovial està subcontractada per Delphi des del 2008, després que l'empresa d'infraestructures i serveis subrogués els treballadors de la companyia Manser SL. Fa més de 20 anys que alguns dels 120 empleats de Ferrovial treballen a la planta santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.