Els treballadors de Ferrovial suspenen les aturades després que Delphi accedeixi a negociar


  • Comparteix:

Una de les protestes / Foto: Cedida

Una de les protestes / Foto: Cedida

Els treballadors de Ferrovial subcontractats per Delphi a la planta de Sant Cugat han suspès les aturades parcials que van iniciar dimarts després que l'empresa de components d'automòbil s'hagi compromès a posar sobre la taula la seva situació. La decisió arriba després que representants de les dues empreses i dels treballadors s'hagin reunit aquest divendres per trobar una solució per als 120 empleats subcontractats.

Els treballadors de Ferrovial demanen que se'ls tingui en compte en l'ERO que va iniciar Delphi aquest dimarts. Així, exigeixen 45 dies per any treballat i que es negociïn les jubilacions, les prejubilacions i les possibles recol·locacions. Ho ha explicat el president del comitè dels treballadors de Ferrovial Francisco Martín.

Francisco Martín

Demanem un acomiadament digne. No volem marxar amb 20 dies -el que dóna la llei-, que és una misèria. Volíem entrar en negociacions per parlar sobre millores socials i, en cas de sortides voluntàries, que siguin dignes.


Les protestes dels treballadors de Ferrovial, que s'ocupen de la neteja i el manteniment de la maquinària, han consistit en aturades de dues hores en el torn de matí, tarda i nit.

Ferrovial està subcontractada per Delphi des del 2008, després que l'empresa d'infraestructures i serveis subrogués els treballadors de la companyia Manser SL. Fa més de 20 anys que alguns dels 120 empleats de Ferrovial treballen a la planta santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.