Els treballadors de Delphi es manifestaran a Sant Cugat el 16 d'abril


  • Comparteix:

Imatge de l'exterior de la fàbrica

Imatge de l'exterior de la fàbrica

El comitè d'empresa de Delphi convocarà els treballadors, extreballadors i persones vinculades a l'empresa a la manifestació que està organitzant per a dissabte de la setmana vinent. La protesta començarà a la planta local per acabar davant l'ajuntament. L'organització dels treballadors també prepara, posteriorment, una concentració davant el Parlament per exigir el pla de reindustrialització i el manteniment del màxim nombre de professionals.

Amb el lema 'Contra el tancament de Condiesel-Lucas-Delphi. Per un lloc de treball digne i contra la deslocalització', els empleats de la multinacional protagonitzaran la primera de les accions previstes des que la direcció va anunciar l'ERO que afecta la totalitat de la plantilla, amb 540 treballadors.

Ho ha avançat a Cugat.cat el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, que ha apuntat que la mobilització serà al matí en el clima de 'pau social' que tenen acordat amb la fàbrica. Morán ha apuntat que, tot i les negociacions obertes amb la companyia, els empleats de Delphi han de sortir al carrer.

José Antonio Morán

Totes les persones de Sant Cugat que es notin lligades a l'empresa estan convocades a la manifestació que farem per oposar-nos a la decisió de Delphi.


El comitè d'empresa ja ha comunicat als treballadors, en assemblees de matí i tarda, les accions de protesta, entre elles una concentració davant el Parlament que podria fer-se el 20 d'abril.

Les converses continuen entre la direcció i el comitè, ara amb la mirada posada en la contraoferta que han de presentar a la proposta no vinculant de l'únic inversor interessat en la planta de la companyia a Sant Cugat. Es tracta de quatre empreses associades que absorbirien 210 empleats. És un nombre, segons Morán, ampliable a 250 si aquest comprador assumeix càrrega d'activitat de la mateixa Delphi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.