El pla d'acomiadaments de Delphi arrenca al maig amb 82 persones i avança el cessament d'activitat a l'octubre


  • Comparteix:

Imatge de la planta local de Delphi

Imatge de la planta local de Delphi

Delphi té previst iniciar el pla d'acomiadaments de la plantilla amb una sortida de 82 empleats al maig i de 170 al juliol. La companyia ha anunciat als treballadors que avança el tancament de la planta a l'octubre, quan s'acomiadaria la resta de la plantilla. És una decisió que el president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha titllat d''estratègica' per justificar l'excedent de personal si s'inicia ja el trasllat de producció a les plantes estrangeres. El comitè ha presentat un pla de xoc per endarrerir el calendari d'acomiadaments i garantir un lloc de feina al màxim nombre dels 540 professionals de la plantilla.

El comitè d'empresa ha demanat a Delphi que documenti el calendari del pla d'acomiadaments, ja que no està incorporat a l'ERO. Morán s'ha queixat de la manca de seriositat de la multinacional en la data del tancament de la companyia, que en un primer moment va situar-la a finals d'any, després al març de 2017, com consta a l'ERO, i ara, a l'octubre d'aquest mateix any.

Tot plegat és una estratègia, diu el president del comitè, per accelerar el trasllat de la producció a les plantes de Romania i l'Índia. Una manera, creu Moran, de justificar obrir el calendari d'acomiadaments al primer de maig per arribar al juliol amb 252 persones acomiadades, prop de la meitat de la plantilla.

José Antonio Morán

La producció se l'emportaran allà i, si les altres plantes estan preparades per fabricar allà, començaran a produir i això els genera excedent. El que fan és anticipar que aquestes plantes s'emportin la producció.


Per contrarestar el pla de sortides, el comitè d'empresa proposa aprofitar les baixes incentivades i les prejubilacions, el pla de reindustrialització -que amb l'oferta actual absorbiria la meitat dels contractes i un pla de recerca de feina per als companys que no tinguin feina garantida.

José Antonio Morán

Posar un pla de recerca de feina activa és contractar una empresa externa que busqui feina per a les persones mentre aquestes estan encara treballant i per a aquelles que potser no entren en el pla de reindustrialització.


El comitè d'empresa i la direcció tenen fins al 29 d'abril per arribar a un acord sobre les condicions de l'ERO de Delphi, en actiu durant 53 anys. Dissabte, el comitè d'empresa ha convocat una manifestació al centre de la ciutat per demanar agilitzar el pla de reindustrialització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.