Pas endavant del futur pla estratègic integrat del CIT


  • Comparteix:

La reunió entre els alcaldes ha tingut lloc a l'Ajuntament / Foto: Localpres

La reunió entre els alcaldes ha tingut lloc a l'Ajuntament / Foto: Localpres

El consell plenari del Catalonia Innovation Triangle (CIT) s'ha reunit aquest divendres per definir les fases prèvies de la redacció d'un pla estratègic integrat per afavorir la potenciació de les sinergies industrials, de desenvolupament i de recerca. Aquesta unió de forces formada per Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola optarà, a més, a rebre un dels fons europeus RiS3, que atorga quatre milions d'euros a cada projecte seleccionat. Aquesta sol·licitud es va efectuar al novembre, però la convocatòria s'ha endarrerit fins ara.

Concretament, el consorci ha acordat potenciar les sinergies entre la potència industrial i logística de Rubí, l'entramat universitari, científic i tecnològic de Cerdanyola i la fortalesa en innovació i manufactura avançada de Sant Cugat. El CIT suma uns 220.000 habitants, 6.000 empreses, més de 105.000 llocs de treball i més de 50.000 estudiants. El tinent d'alcalde d'Economia, Empresa, Ocupació i Recursos Humans, Carles Brugarolas, ha posat en valor aquestes xifres.

Carles Brugarolas

Hi ha pocs corredors al món amb les xifres de CIT en nombre d'investigadors, estudiants, empreses, ràtio entre nombre d'empreses i habitants. Tot plegat en la proximitat de Barcelona.


El CIT es va formar el 2008 amb l'objectiu d'impulsar el creixement econòmic de la zona, promocionar aquest territori a l'exterior i afavorir la cooperació entre els tres municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.