El futur de la planta de Delphi a Sant Cugat protagonitza la manifestació de l'1 de Maig


  • Comparteix:

Capçalera de la marxa a avançant per l'avinguda de Cerdanyola

Capçalera de la marxa a avançant per l'avinguda de Cerdanyola

La situació de la plantilla i de la planta de Delphi a Sant Cugat ha protagonitzat la manifestació de l'1 de Maig que ha recorregut el centre de la ciutat aquest diumenge. Les crides a favor del treball digne i de la renda mínima garantida han acompanyat el gairebé centenar de persones que ha secundat la marxa.

'Contra la desindustrialització. Per un treball digne per a tothom!' ha estat el lema de la pancarta que ha encapçalat la marxa. L'Assemblea pels Drets Socials (ADS) ha estat la impulsora de la manifestació. El portaveu de l'associació, Julio Sánchez, adverteix que, més enllà de la imatge que projecta Sant Cugat, no tot són flors i violes al municipi.

Julio Sánchez

Sant Cugat és una ciutat on el 17% de les famílies no arriba a pagar els serveis bàsics.


La manifestació ha tingut el suport de grups polítics amb presència al ple. Regidors de la CUP-PC, C's ERC-MES i ICV-EUiA s'han sumat a la marxa. Ignasi Bea (CUP-PC), Aldo Ciprián (C's), Èric Gómez (ERC-MES) i Roser Casamitjana (ICV-EUiA) han analitzat la situació de la planta de Delphi després que s'hagit tancat el principi d'acord de l'ERO que posa fi a l'activitat de la multinacional amb l'acomiadament de 540 persones a l'espera d'un pla de reindustrialització.

Bea, Ciprián, Gómez i Casamitjana

La majoria de grups es posen ara les mans al cap quan defensen aquest sistema. / Hauríem de posar mitjans perquè les empreses no marxin. / Reivindiquem la dignitat de les persones treballadores. / Esperem que es puguin recol·locar els treballadors de Delphi.


La marxa ha començat a la plaça del Coll i ha finalitzat a Lluís Millet. Des d'allà, part dels manifestants s'ha desplaçat a Barcelona per sumar-se a la protesta de la capital.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.