Vistiplau de la plantilla de Delphi a l'acord per l'ERO amb un 78% de vots afirmatius


  • Comparteix:

Planta de Delphi a Sant Cugat

Planta de Delphi a Sant Cugat

La plantilla de la planta de Delphi de Sant Cugat ha donat suport a l'ERO pactat pel comitè i per la direcció de l'empresa. El 78% dels treballadors que han participat a la consulta han votat a favor de l'acord, mentre que el 17% s'hi ha oposat i un 4% s'ha decantat pel vot en blanc. La participació ha estat del 86,3%, xifra que equival a 466 empleats.

El comitè d'empresa valora els resultats de les votacions que donen suport al preacord al qual va arribar amb la direcció aquest dissabte. El president del comitè, José Antonio Morán, destaca la unitat dels treballadors davant un moment tan difícil.

José Antonio Morán

Creiem que la plantilla està tenint una actitud totalment responsable i professional davant una situació tan difícil. No estem del tot satisfets amb l'expedient però tot i així, com a mal menor, és una solució parcial que ens satisfà perquè està molt per sobre del que marca la legislació.


El comitè d'empresa vol aconseguir un pla de reindustrialització que ofereixi les garanties necessàries als treballadors de Delphi per garantir la continuïtat industrial i mantenir la màxima ocupació possible a la planta de Sant Cugat. Morán explica que el proper pas és continuar negociant amb totes les part implicades en el conflicte i demana suport a les administracions.

José Antonio Morán

Volem asseure'ns amb els inversors, amb les administracions i per suposat amb Delphi. Les reunions han de servir per posar sobre la taula quines són les propostes i què podem posar cadascun de la nostra part per aconseguir l'èxit del procés de reindustrialització.


L'ERO posarà fi a l'activitat de la multinacional a la ciutat després de 53 anys. La decisió suposarà l'acomiadament de 540 persones, a l'espera d'un pla de reindustrialització que doni continuïtat a la planta. Aquest pla de reindustrialització obre la porta a contractar més de 200 treballadors. De moment, l'aplicació de l'ERO està prevista a partir del 13 de maig, amb la sortida dels primers 65 empleats. Entre el juliol i el setembre, se n'acomiadaran 299 i, entre octubre i març, la resta dels 540 que té la plantilla de Sant Cugat.

Amb el vistiplau dels treballadors es dóna llum verda a l'acord que recull indemnitzacions de 65 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats, així com un lineal de 10.000 euros i una prima addicional de 2.000. Els majors de 56 anys podran acollir-se a un pla de prejubilacions i els majors de 55 també al conveni especial de la seguretat social. L'acord també estableix un pla de recol·locacions. Delphi ha cedit els actius de l'empresa als treballadors, que ara hauran de negociar el pla de reindustrialització amb els possibles inversors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.