Quatre empreses invertiran 12 milions a Delphi Sant Cugat i salvaran més de 200 llocs de feina


  • Comparteix:

Planta de Delphi a Sant Cugat

Planta de Delphi a Sant Cugat

Les empreses J.Juan i Gutmar, amb les companyies d'enginyeria Guilera i la valldoreixenca ISEE, s'han compromès amb el comitè d'empresa de Delphi a invertir més de 12 milions per reindustrialitzar la planta de Sant Cugat i absorbir 208 treballadors. El comitè s'ha felicitat pel manteniment de l'activitat, però lamenta que les empreses, que crearan la societat Newco, no puguin contractar la resta d'empleats, més de 300, que optaran a plans de renda i de recol·locació.

L'acord inclou la recol·locació d'un mínim de 208 treballadors entre aquest any i el 2018 amb un sou equiparable al del conveni col·lectiu del sector del metall a Barcelona més un 10%. El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha valorat l'esforç fet per aconseguir mantenir el màxim nombre de llocs de treball.

José Antonio Morán

El pla de recol·locació i el pla de reindustrialització són dues coses positives a destacar. Per suposat que el nostre interès era mantenir tots els llocs de feina, però millor conservar-ne 208 que cap.


Amb el pacte es dóna continuïtat a l'activitat industrial de la factoria, en actiu des de fa 54 anys. No obstant això, l'acord només preveu donar feina a un 40% de la plantilla de Delphi, que té 540 treballadors. Ara s'obrirà un procés per seleccionar els 208 professionals que ocuparan els nous llocs de feina.

Morán ha explicat que les empreses invertiran dos milions en l'adequació de la planta i 10 més en la posada en marxa de l'activitat. El pla de reindustrialització implica que les instal·lacions i els treballadors s'adeqüin a les noves necessitats i per això hi haurà una aturada obligada de l'activitat, la data de la qual no s'ha concretat.

En paral·lel al pla de reindustrialització, Delphi ha anat executant l'ERO acordat l'abril passat amb una sortida, de moment, de 80 treballadors fins ara i de 163 més el 30 de juny. Amb relació als llocs de feina que crearà Newco, Morán ha assenyalat un volum de feina petit amb 59 empleats aquest any.

Morán ha afirmat que l'acord se signarà les properes setmanes amb la presència de l'Ajuntament i la Generalitat, que estaran en la comissió de seguiment del pla de reindustrialització. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha remarcat que el que presentarà la planta serà un projecte 'punter' i que l'Ajuntament treballa per afavorir l'aterratge d'aquestes empreses a la ciutat.

Mercè Conesa

Estem en converses perquè aquestes empreses puguin venir amb uns avantatges fiscals perquè salven 208 llocs de feina.


Conesa també ha agraït el suport dels grups municipals i les ciutats veïnes en tot el procés.

Les empreses
J.Juan és una empresa de Gavà dedicada al disseny i fabricació de cables de control i components de sistemes de fre per al sector de l'automòbil. Gutmar, fundada a Barcelona, treballa la fabricació mecànica de precisió i el muntatge de conjunts mecatrònics destinats al sector aeronàutic, espacial, robòtic i biomèdic. Guilera es dedica al disseny i la fabricació d'equips electromecànics per a la automoció i la indústria, mentre que ISEE és una companyia d'enginyeria també fundada a Barcelona.

Reaccions dels partits:
Els PSC ha emès un comunicat on es mostra satisfet de la inversió de 12 milions d'euros per per a la reindustrialització de Delphi i de la recol·locació de 208 llocs de treball. El partit també lamenta que no es puguin contractar la resta d'empleats que optaran a plans de renta i de recol·locació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.