L'aplicació de transport urbà Shotl entrarà en funcionament al setembre


  • Comparteix:

L'empresa santcugatenca Shotl, 'spin-off' de Drivania, posarà en funcionamnet al setembre l'aplicació de transport urbà, que va presentar a la passada edició del Mobile World Congress. Així s'ha posat de manifest aquest dijous en una sessió oberta amb el fundador de Kutsuplus, el primer servei de bus a demanda d'Hèlsinki, que ha tingut lloc a les instal·lacions de l'empresa a Sant Cugat i que ha aplegat nombrosos professionals del sector. Shotl és una aplicació que busca passatgers que fan un mateix itinerari per reduir costos i contaminació.

L'empresa finlandesa, que fa poc ha fet fallida, acaba de publicar un informe sobre mobilitat amb relació a les noves tecnologies. El 'product manager' de Shotl, Isaac Lozano, 'el futur és mòbil i de transport a demanda' i considera que hi ha diferències importants entre Shotl i Kutsuplus.

Isaac Lozano

L'experiència de Shotl neix en un moment 100% mòbil, cosa que Kutsuplus no tenia. A banda, els finlandesos treballaven en zones més grans, de 20 quilòmetres, i nosaltres parlem de la primera i última milla de les persones


El debat d'aquest dijous ha servit de punt de trobada entre els professionals del sector que han opinat sobre el paper de les noves tecnologies en mobilitat i la seva rendibilitat. A partir de la seva experiència al capdavant de Kutsuplus, i després de més de 20 anys a Nokia, Kari Rissanen afirma que el secret de l'èxit econòmic en el sector de la mobilitat rau, precisament, en la inversió en nous 'softwares'.

Kari Rissanen

A gran escala, en uns anys el 65 - 70 % dels costos en mobilitat seran salaris. I d'aqí uns deu anys, ho potser una mica més, hi haurà cotxes autònoms. Per tant, el primer que hi arribi guanyarà molts diners.


El director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Pere Padrosa, ha assistit a l'acte a títol individual. També hi han acudit responsables de SEAT, Volskwagen, ESADE, IESE i altres empreses del sector. La trobada s'ha pogut seguir també en directe a través de Periscope.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.