Sant Cugat acull avui l'SmartCAT Challenge


  • Comparteix:

Connectar, crear i definir les ciutats: el lema de l'SmartCAT challenge / Foto: Web Smart City Hack

Connectar, crear i definir les ciutats: el lema de l'SmartCAT challenge / Foto: Web Smart City Hack

Sant Cugat acull aquest dissabte l'SmartCAT Challenge, una iniciativa de la Generalitat de Catalunya per donar resposta als problemes dels municipis catalans. La iniciativa forma part del projecte internacional SmartCityHack que promou la participació ciutadana en la millora del municipi. La cita tindrà lloc a EsadeCreapolis i consistirà en una marató d'idees, on podran participar desenvolupadors, dissenyadors, emprenedors i experts en el món de les TIC, per presentar un projecte de ciutat intel·ligent.

Els participants hauran de formar equip i proposar un pla per solucionar les problemàtiques que els habitants de Calonge, Cambrils i Reus, Sant Cugat, Terrassa i Vilafranca del Penedès van proposar durant el maig en un taller amb un grup d'agents municipals. Les àrees temàtiques són transport urbà, cultura i turisme, salut i benestar, i ciutat col·laborativa. Sant Cugat ha liderat l'àmbit d'energia i sostenibilitat.

Un cop presentades les idees, els participants tindran quatre mesos per convertir-les en projectes reals, amb l'ajuda de mentors i recursos tecnològics. Finalment, el públic i el jurat triaran les millors solucions que competiran a la final de l'SmartCAT Challenge, que tindrà lloc a finals d'octubre.

El guanyador podrà participar en el concurs del congrés internacional Smart City Expo World Congress, que se celebrarà al novembre a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.