L'associació per a la nova Caixa Catalana, amb santcugatencs, crearà una cooperativa de crèdit


  • Comparteix:

Presentació de la proposta al Col·legi d'Economistes de Catalunya

Presentació de la proposta al Col·legi d'Economistes de Catalunya

L'associació per a la nova Caixa Catalana, amb els santcugatencs Jaume Terribas i Jordi Ferrés, vol crear una cooperativa de crèdit popular per a Catalunya. L'objectiu de l'associació, amb un centenar de socis, és esdevenir una entitat financera social i inclusiva, governada pels mateixos clients i treballadors, amb criteris de professionalitat i seriositat bancària. L'associació preveu aconseguir una llicència bancària a través del Banc Central Europeu (BCE).

La Caixa Catalana vol recuperar la tasca i l'esperit de les caixes desaparegudes i fer front als efectes de la crisi, 'que ha afectat les famílies, petites i mitjanes empreses i autònoms que han vist limitada la seva possibilitat de finançament'. La entitat no està subjecta a cap poder polític, empresarial o mediàtic, i els treballadors i socis prendran les decisions. Jaume Terribas ha explicat a Cugat.cat que la filosofia de l'entitat és servir a Catalunya i garantir l'honestedat de la gestió.

Jaume Terribas

Si volem garantir que les inversions d'aquest estalvi no se'n vagin a fora, hem d'aconseguir una institució catalana, governada per gent del país i que tingui fidelitat.


L'associació està registrada com una cooperativa catalana de serveis financers i vol assolir el títol de cooperativa de crèdit, per això necessita un capital fundacional de cinc milions per aconseguir una llicència bancària. El Banc d'Espanya només atorga la fitxa bancària a cooperatives que siguin conseqüència o evolució d'altres anteriors. Per això la possibilitat més viable és aconseguir la llicència bancària internacional compartida concedida per Brussel·les, i associar-se amb una cooperativa de crèdit europea.

L'entitat ha engegat la campanya on line per a qui vulgui ser membre amb una quota de 100 euros pels particulars i 300 per a les societats limitades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.