Apps per a tothom, que promou l'accessibilitat tecnològica, premia WhatsCine, Wheris i LactApp


  • Comparteix:

Foto de família dels guanyadors

Foto de família dels guanyadors

Les aplicacions WhatsCine, Wheris i LactApp han guanyat el concurs Apps per a tothom, promogut per la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (Cocemfe Barcelona), que ha atorgat els premis aquest dimecres al Casal TorreBlanca. Els guanyadors s'han emportat guardons per valor de 3.000, 1.500 i 500 euros i una plaça a la final internacional de l'Smart City Hack de l'Smart City Expo, que se celebrarà el mes vinent a Barcelona.

Els requisits que es demanaven i que millor han complert les aplicacions guanyadores eren ser accessibles, aportar una proposta de valor per a persones amb discapacitat i afavorir-ne la inclusió, entre d'altres. La Diputació, l'Ajuntament i Cocemfe han atorgat les distincions.

WhatsCine (BestApp)
Permet gaudir del cinema i de la televisió a persones amb discapacitat sensorial mitjançant tres sistemes d'accessibilitat integrats en una app gratuïta per a l'usuari. És l'única tecnologia a àmbit mundial que ofereix audiodescripció, llengua de signes espanyola i subtitulat adaptat. Ho explica el seu responsable, Ignacio Vasco.

Ignacio Vasco

És una aplicació perquè les persones amb ceguesa i sordesa puguin veure cinema i televisió en igualtat de condicions.


Wheris (BestNewApp)
Al mercat existeixen sistemes de reconeixement òptic (OCR) que només llegeixen textos impresos amb determinades fonts tipogràfiques i que, amb imatges, perden continuïtat de lectura. Wheris, en canvi, ofereix als usuaris amb discapacitat visual audiodescripció de productes impresos també apta per a persones amb dislèxia. Ho detalla el CEO Xavier Lavall.

Xavier Lavall

El nostre projecte funciona amb una aplicació per a smartphone i tauleta que ens connecta a un enllaç que ens porta a una locució que llegeix el text de l'imprès.


LactApp (MostPopularApp)
Es presenta com un assistent personal de butxaca per ajudar les mares que volen donar el pit. Els continguts ajuden l'usuària des del moment de l'embaràs fins que decideix aturar la lactància. És l'única app del mercat que respon de forma personalitzada usant el mètode consultor internacional amb certificat en lactància (ILBC). Ho diu la cofundadora, Alba Padró.

Alba Padró

La mare posa les seves dades i l'app personalitza les respostes que li donarà. Els problemes comuns els resol l'app i els més greus els derivem a un professional sanitari.


A més de l'entrega de guardons, l'acte ha acollit una presentació sobre accessibilitat mòbil a càrrec del director tècnic de Code Factory, Ferran Gállega, i una sessió de treball en xarxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.