Comença una nova etapa per a la planta de Delphi amb la signatura del procés de reindustrialització


  • Comparteix:

La reindustrialització de la planta Delphi a Sant Cugat ja és una realitat després d''un llarg i complex' procés de dos anys. Les quatre pimes catalanes J.Juan, Gutmar, ISEE i Guilera han creat el consorci empresarial Aeronautical Motorcycle Technological Alliance (AMTA) per gestionar en comú el centre productiu i donar continuïtat a l'activitat industrial. L'acord es compromet a mantenir el 40% de la plantilla, xifra que equival a 208 llocs de treball des d'ara i fins el 2018. L'Ajuntament i la Generalitat destinaran un milió i 1,9 milions d'euros, respectivament, per consolidar el projecte.

A la presentació de l'acord, el director general de Guilera, Carlos Guilera, ha manifestat la voluntat de les quatre empreses d'augmentar la xifra d'empleats en funció del rendiment de la planta durant els propers dos anys. Guilera ha detallat que aquest any s'han contractat 50 persones i que la voluntat d'AMTA és mancomunar serveis per guanyar competitivitat.

Carles Guilera

Sabem que els esforços individuals s'acceleren en treballar conjuntament. Treballar junts ha significat accelerar les nostres empreses.


El comitè d'empresa de Delphi ha assistit a la reunió i ha celebrat l'acord assolit. El president del comitè d'empresa de l'antiga Delphi, José Antonio Morán, recorda en declaracions a Cugat.cat que l'acord neix de 'la decisió unilateral' d'una multinacional que acaba amb 150 treballadors al carrer i l'execució d'un ERO.

José Antonio Morán

Cal no oblidar que aquest acord pal·lia una decisió unilateral que deixava sense feina 534 companys. No s'ha d'oblidar que, per ara, no hi caben tots en aquesta reindustrialització. Avui tenim més de 150 companys que estan buscant feina activament.


Fonts del comitè han explicat a Cugat.cat que en acabar la presentació s'han reunit amb la regidora d'Ocupació, Esther Salat, per abordar possibles solucions per a aquests treballadors.

El projecte empresarial es presenta com un dels més importants que s'han donat a Catalunya en els darrers anys en l'àmbit industrial. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, diu que es tracta d'un exemple per al país en la seva aposta per la indústria i el diàleg. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït la bona feina i la maduresa dels negociadors.

J. Baiget i M. Conesa

Les empreses inversores les podem posar com a exemple del futur que volem per al nostre país. / Totes les parts han intervingut amb maduresa i lleialtat institucional.


L'Ajuntament i la Generalitat han acompanyat tot el procés. El consistori ha fet una valoració més ajustada a la realitat del valor dels terrenys de Delphi per minorar l’import de l’Impost de Béns Immobles (IBI). D’altra banda, l'Ajuntament contempla bonificar part de l'IBI, l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) i la taxa d’Obres i Activitats en previsió de les noves inversions que es faran a la planta santcugatenca. També s’han previst unes línies de subvencions per creació d’ocupació. El suport econòmic de l’Ajuntament en aquest procés de reindustrialització es podria estimar - entre subvencions atorgades i impostos bonificats que es deixaran de percebre- en uns 950.000 euros que quedaran repartits durant els primers cinc anys de reindustrialització.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.