La Cecot aplaudeix el projecte de llei del comerç aprovat pel govern de la Generalitat


  • Comparteix:

El president de Cecot, Antoni Abad / Foto: ACN

El president de Cecot, Antoni Abad / Foto: ACN

La Cecot fa un balanç positiu del projecte de llei del comerç aprovat pel govern que permetrà oferir descomptes fora de temporada i ampliar els horaris comercials passant de 72 a 75 hores setmanals, entre altres mesures. Segons la patronal, aquest marc legal permetrà noves fórmules de comerç i nous models que suposaran als comerciants competir en igualtat d'oportunitats. En canvi Sant Cugat Comerç assegura que la mesura només afavoreix les grans marques i distribuïdores, i adverteix que pot afectar negativament el comerç de proximitat, ja que no es pot permetre amb tanta facilitat decomptes permanents.

La Cecot considera que les novetats que incorpora el projecte de llei de comerç, com la liberalització dels períodes de rebaixes i l'ampliació horària, permetrà que les empreses puguin adaptar les seves promocions als períodes estacionals de major interès comercial, tenint en compte els hàbits de compra dels seus clients i la ubicació de l'establiment. Tot i així, considera que cal seguir fent l'ús de la paraula 'rebaixes' ja que els consumidors tenen el concepte molt arrelat.

La patronal vallesana considera també que el fet que els municipis turístics puguin continuar obrint els festius és una mesura que contribueix a l'adaptació de les empreses de comerç al seu entorn, sobretot a aquells establiments ubicats a zones amb gran afluència turística.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.