L'Agència Tributària estudia reclamar a Sant Cugat un 10% de l'lVA del transport públic


  • Comparteix:

La modificacaió de l'IVA va entrar en vigor l'1 de gener de 2015 / Foto: Localpres

La modificacaió de l'IVA va entrar en vigor l'1 de gener de 2015 / Foto: Localpres

L'Agència Tributària estudia reclamar el 10% de l'IVA de les aportacions que les administracions públiques fan per la prestació del servei de transport. L'Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport Públic (Amtu), de la qual forma part Sant Cugat, explica que fins ara aquestes aportacions estaven exemptes d'IVA i que ha estat a partir de la reforma de la Llei de l'IVA, que va entrar en vigor l'1 de gener del 2015, que l'Agència Tributària interpreta que aquestes aportacions han d'estar carregades amb el 10% de l'IVA. L'Amtu adverteix que aquesta mesura podria obligar els operadors a traslladar aquest cost addicional als usuaris amb un increment del preu del bitllet. En el cas de Sant Cugat, es reclamen 320.000 euros per any, fet que suposaria un total de 640.000 euros.

Per l'organisme aquesta càrrega impositiva, inexistent fins ara, es vol aplicar sobre les quantitats que els ajuntaments aporten a les empreses de transport de viatgers per garantir el servei, la seva qualitat i eficiència.

L'Amtu adverteix que els 91 ens locals, amb 41 milions de viatges urbans anuals 'es trobaran en una situació d'indefensió' per una normativa que comporta una sèrie de conseqüències 'directes i negatives' per al transport públic i el conjunt dels usuaris.

El president de l'Amtu i alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, ha assenyalat que el pagament d'aquest 10% de l'IVA implicarà un desequilibri econòmic de les concessions i contractes de serveis del transport públic, afectant directament als pressupostos municipals i a la ciutadania.

El president de l'Amtu i el director general de l'Associació, Joan Prat, han mantingut una reunió amb el secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, per reclamar una modificació 'urgent' de la Llei d'IVA perquè les aportacions al transport quedin exemptes de l'IVA.

Fonts de l'Amtu han explicat que el secretari d'Estat d'Hisenda 's'ha compromès a estudiar' la petició i 'ha demanat' a l'associació que presenti una 'proposta per resoldre la problemàtica, analitzar-la' i decidir una resolució.

Tot i això, l'Agència Tributària espanyola s'ha posat a la feina i ha iniciat diferents expedients de gestió i inspecció algunes operadores concessionàries de transport públic amb l'objectiu de reclamar-los aquest 10% de l'IVA que no han tributat durant els exercicis del 2015 i del 2016.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.