Endesa lidera les reclamacions de l'OMIC per primera vegada a Sant Cugat


  • Comparteix:

Les telecomunicacions continuen sent la primera causa de consultes i reclamacions a l'OMIC

Les telecomunicacions continuen sent la primera causa de consultes i reclamacions a l'OMIC

La companyia elèctrica Endesa és l'empresa que va acumular l'any passat més expedients de reclamació amb un 13% del total, segons el balanç anual de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC). El 2016 es van atendre un total de 3.683 persones a través de l'OMIC, de canals de l'Oficina d'Atenció Ciutadana i del telèfon 010. Sobresurt l'augment de consultes relacionades amb les clàusules sòl i les entitats bancàries, amb un increment del 37% respecte 2015.

El 24% d'atencions estan relacionades amb les telecomunicacions, que continuen liderant la llista tot i que han disminuït per tercer any consecutiu. El sector energètic és el segon àmbit més reclamat amb un 16% del total, mentre que en tercer lloc se situen les reclamacions amb relació a les entitats bancàries. En concret, s'han fet 192 consultes jurídiques sobre les clàusules sòl, una xifra que representa el 7,5% del total. Des de l'inici de 2017 el nombre de consultes respecte aquesta qüestió ja s'ha situat en el 15%.

Movistar, Vodafone, Orange i Endesa encara concentren el 34% de totes les atencions de l'oficina, malgrat que aquesta xifra està disminuint respecte altres anys. Ho explica la responsable de l'OMIC, Mercè Álvarez, que argumenta aquesta reducció amb l'augment de consultes sobre qüestions hipotecàries.

Mercè Álvarez

Altres anys, Movistar, Vodafone, Orange i Endesa sumaven el 50% de les reclamacions i ara aquesta tendència va baixant. Tot això perquè està pujant un altre tema, el de les hipoteques i les entitats bancàries. Les telefonies s'han posat les piles en els últims anys pel que fa a l'atenció al client i resolen moltes reclamacions favorablement.


Aquest any, els responsables de l'OMIC i la tinenta d'alcalde de Govern Obert, Joana Barbany, destaquen una reducció del temps d'espera i un increment del nombre de consultes, gràcies al canvi de sistema d'atenció presencial, sense ser necessària la cita prèvia i de tramitació d'expedients, amb administració electrònica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.