StC aposta per digitalitzar els petits establiments a partir de la formació als Diàlegs de Comerç


  • Comparteix:

Sant Cugat Comerç (StC) aposta per la formació com a eina per digitalitzar els petits establiments a la setena edició dels Diàlegs de Comerç a la sala El Siglo de Mercantic. L'entitat ha centrat l'edició d'enguany d'aquesta iniciativa, dirigida a associats, en la transformació digital i com s'hi han de sumar els petits negocis per poder competir amb les grans plataformes. La jornada també ha servit per reivindicar el teixit comercial de proximitat de la ciutat que ha sobreviscut a la crisi.

La iniciativa ha inclòs diverses ponències que han girat al voltant de models de negoci i eines que tenen els comerciants per enfrontar-se al món digital. La jornada l'han obert dos projectes que estan arrencant, Delectatech, un motor d'intel·ligència artificial a la restauració, i myBloo, una eina per promocionar el petit comerç al món digital.

Després de dinar, Marc Cortés, soci i director general de Roca i Salvatella, ha fet una xerrada que, sota el títol de 'Claus per afrontar el repte digital', ha detallat els eixos bàsics del comerç digital amb exemples concrets, com els supermercats Waitrose i Coop. Cortés ha destacat que el consumidor actual 'exigeix' que qualsevol negoci li ofereixi serveis en l'àmbit digital i ha remarcat que l'objectiu de qualsevol comerç ha de ser 'oferir el que desitja el client abans que entri per la porta de la botiga'.

La presidenta de Sant Cugat Comerç, Aïda Fernández, ha explicat que, per al petit comerç, la digitalització ha de ser fàcil però cal formar-se per adaptar-s'hi.

Aïda Fernández

El problema que tenim és que els comerciants no tenim la formació adequada.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assistit també a l'acte i ha remarcat que el comerç ha d'avançar per seguir sent clau per mantenir la ciutat viva.

Mercè Conesa

El futur el comerç passa per la digitalització: els ciutadans ens estem digitalitzant al moment, cada dia.


A l'acte hi han assistit la directora general de Comerç de la Generalitat, Muntsa Vilalta, i el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.