La manifestació de l'1 de Maig reclama treball digne i adverteix que el model de ciutat obliga gent a marxar


  • Comparteix:

La manifestació al pas pel carrer de Santiago Rusiñol

La manifestació al pas pel carrer de Santiago Rusiñol

Un centenar de persones ha assistit a la manifestació del Primer de Maig a Sant Cugat organitzada per l'Assemblea pels Drets Socials (ADS). Les crítiques al capitalisme i la demanda de salaris dignes, de repartiment de la feina entre homes i dones i de la renda mínima garantida han protagonitzat les crides dels assistents.

'Treball, salari, drets, lluita' ha estat el lema de la manifestació d'aquest any. El portaveu de l'ADS, Julio Sánchez, ha advertit que, entre d'altres dades preocupants, hi ha els fets que només un 13% dels darrers llocs de feina creats a Catalunya són indefinits i que la taxa d'atur es manté al 16%. Malgrat que a Sant Cugat les xifres d'ocupació són més elevades, l'ADS subratlla que la situació no és la idònia.

Julio Sánchez

L'atur baix a Sant Cugat es deu en part al fet que hi ha persones que han de marxar del municipi perquè no hi poden viure.


La marxa ha començat aquest any a la intersecció entre l'avinguda de Cerdanyola i el carrer de Borrell, on està ubicat el casal La Xesca, com a mostra de suport a aquesta entitat. La manifestació ha finalitzat a la plaça de Lluís Millet, des d'on bona part dels presents ha agafat el tren per sumar-se a l'acte reivindicatiu de Barcelona. La cita santcugatenca ha tingut la presència de membres de la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC.

Pintades d'Arran
Arran ha pintat les façanes d'empreses de treball temporal de la ciutat amb motiu del Primer de Maig. En un text a Facebook, el col·lectiu critica que el model de ciutat de Sant Cugat obliga el jovent a marxar del municipi quan es vol emancipar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.