Els santcugatencs rebutjen l'impost sanitari que grava la benzina


  • Comparteix:

La mesura va entrar en vigor el passat diumenge

La mesura va entrar en vigor el passat diumenge

Els santcugatencs han rebut amb disconformitat l'impost de la Generalitat que grava el consum de benzina per ajudar a finançar la sanitat. El recàrrec, que s'aplica des de diumenge passat, augmenta en 2'4 cèntims el preu del litre de benzina i en 0'6 el preu del gasoil. Els transportistes rebran una compensació a canvi de pagar l'impost.

Els conductors de Sant Cugat es mostren majoritàriament en contra de la iniciativa del govern de la Generalitat d'aplicar un cànon als carburants que permeti alleugerir les arques de la conselleria de Sanitat. Un dels arguments que sostenen és que l'administració hauria de ser capaç de trobar fonts de finançament relacionades directament amb temes sanitaris. La majoria dels conductors consultats han mostrat el seu rebuig al nou impost.

conductors sancugatencs

Cada departament hauria de tenir la seva pròpia partida. És massa augment de cop, a més la Sanitat tampoc l'hem de subvencionar solament els que portem vehicle. El que haurien de pujar són tabac i alcohol que són luxes.


Tot i les nombroses veus en contra, també hi ha alguns consumidors que creuen que la mesura, sempre que revertixi en una millora de la sanitat a Catalunya, pot ser positiva.

conductors sancugatencs

Suposo que si ho han fet així és perque no hi ha moltes més solucions. Si realment serveix per reduir les llistes d'espera i perquè hi hagi més metges hi estic d'acord.


Catalunya és la quarta comunitat autònoma de l'Estat espanyol, després de Madrid, Galícia i Astúries, que aplica aquesta mesura. Amb l'impost, en un principi, es preveien recollir 65 milions d'euros, quantitat que es veurà reduïda per les compensacions als professionals del transport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.