Hewlett Packard comença les obres del centre d'investigació de 3D, que estarà llest l'estiu de 2018


  • Comparteix:

Les obres ja han començat al centre internacional d'HP a Sant Cugat / Foto: Twitter HercalDiggersSL

Les obres ja han començat al centre internacional d'HP a Sant Cugat / Foto: Twitter HercalDiggersSL

Hewlett Packard (HP) ha començat les obres del centre d'investigació de 3D al costat de la seu que la companyia té a Can Graells, a Sant Cugat. La multinacional ha avançat a Cugat.cat que es construirà un edifici d'11.500 metres quadrats que estarà acabat el juliol de 2018. Les futures instal·lacions es dedicaran a activitats de R+D per als negocis HP 3D MultiJet Fusion i d'impressió de gran format.

El març de l'any passat, el ple va donar el vistiplau als tràmits urbanístics necessaris perquè l'empresa pogués tirar endavant el centre d'investigació de 3D. Aquella modificació del PGM al sector de Can Graells va suposar ampliar els usos de la zona i passar de ser 100% industrials a terciaris. A més, la modificació comportava un increment de l'aprofitament, que s'hauria de transformar en unes cessions de zones verdes per part de l'empresa i l'abonament de 256.000 euros a l'Ajuntament. Les noves instal·lacions suposaran un increment de plantilla que l'empresa no ha concretat.

Nous reptes tecnològics
Fa un any, Hewlett-Packard presentava la seva impressora 3D, dissenyada i elaborada a la planta de Sant Cugat, i reprenia així el mercat de fabricació. Segons la companyia, la tecnologia Jet Fusion permet accelerar el procés d'impressió i redueix els costos en comparació amb els competidors al mercat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.