S'amplien els ajuts en el pagament de l'IBI, que es podran sol·licitar a partir del 12 de juny


  • Comparteix:

Damià Calvet i Susanna Pellicer / Foto: Localpres

Damià Calvet i Susanna Pellicer / Foto: Localpres

L'Ajuntament reforça els ajuts del pagament de l'IBI aquest any. Són mesures pensades per a famílies monoparentals, majors de 65 anys i llars amb pocs recursos econòmics, al marge de la bonificació de part del rebut d'aquest impost a les famílies nombroses. La partida destinada a cobrir aquestes actuacions arriba fins als 287.100 euros, un 9% més que el darrer any, i, en cas que les sol·licituds la superin, l'equip de govern té en compte la possibilitat d'incrementar els pressupostos.

El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Damià Calvet, ha explicat que l'Ajuntament pot fer front a aquests ajuts gràcies al bon estat de salut dels comptes municipals.

Damià Calvet

Els diners que tenim per poder fer aquestes polítiques redistributives es basen en la nostra gran fortalesa econòmica.


La línia de suport està destinada tant a propietaris d'habitatges com a llogaters que, per contracte, hagin de fer front a l'impost. Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Procés Social i Habitatge, Susanna Pellicer.

Susanna Pellicer

Bonifiquem aquest IBI també a llogaters, a aquells que siguin vulnerables i a gent amb ingressos baixos.


Principals novetats d'aquest any
1.- S'elimina el topall màxim de l'ajut
Aquest any, s'elimina per a les famílies amb trams de renda més baixos (fins a dues vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya, és a dir, fins a tenir uns ingressos màxims de 15.935 euros).

2.- Es crea un import mínim de l'ajut
Serà de 95 euros. Es donarà en cas que l'ajut al qual es té dret sigui inferior a aquesta quantitat.

3.- Millora dels ajuts per a famílies amb pocs recursos
- S'incrementa fins al 90% en les rendes més baixes. L'any passat en aquests casos l'ajut arribava a cobrir un màxim del 66%.

- S'amplia un 80% el topall màxim de l'ajut: s'ha passat de 250 a 450 euros màxim per ajut.

- S'incrementa el topall del valor cadastral: l'any passat es donaven per a immobles que tinguessin un valor cadastral d'un màxim de 250.000 euros. Ara aquest topall s'amplia fins als 400.000. D'aquesta manera més immobles es podran beneficiar d'aquests ajuts.

4.- Millora dels ajuts per als majors de 65 anys
S'incrementa un 55% el topall màxim d'ingressos. Fins ara es tenia dret a aquest ajut en cas de no superar els 18.000 euros i a partir d'ara el màxim serà de 27.890 euros.

Bonificacions a les famílies nombroses
A les famílies nombroses se'ls bonifica directament l'import de l'IBI per aplicar-hi una rebaixa. Les bonificacions es mantenen igual que l'any passat amb un màxim del 90%.

Com puc conèixer els ajuts? Com es presenten les sol·licituds?
Cada ajut varia progressivament en funció dels ingressos de la unitat familiar, el nombre de persones que en formen part i el valor cadastral de l'immoble on habiten. La taula dels ajuts i tota la documentació a aportar es pot consultar a la web de l'Ajuntament.

Les sol·licituds s'han de presentar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana entre el 12 de juny i el 29 de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.