El consell d'administració del BS es reuneix avui per valorar el trasllat del domicili social de Sabadell fora de Catalunya


  • Comparteix:

Banc Sabadell té quatre oficines a Sant Cugat

Banc Sabadell té quatre oficines a Sant Cugat

El consell d'administració de Banc Sabadell (BS) es reunirà a les cinc de la tarda d'urgència amb un punt sobre la taula: la possible aprovació del seu canvi de domicili social, ubicat a Sabadell. L'entitat es planteja moure la seu social a Alacant, Madrid o Oviedo, ha pogut saber l'ACN de fonts financeres, davant la possibilitat que Catalunya faci una declaració d'independència dilluns vinent. L'entitat, amb seu operativa a Sant Cugat, va adoptar fa anys un canvi legislatiu per facultar el consell d'administració, sense necessitat de passar per la junta d'accionistes, per decidir el canvi de seu social. Aquesta modificació no implicarà moviments de personal ni d'oficines, a Sant Cugat n'hi ha quatre, garanteixen les mateixes fonts.

La incertesa sobre si una Catalunya independent estaria dins la Unió Europea i per tant, si la liquiditat dels bancs continuaria emparada pel Banc Central Europeu (BCE), és un dels motius que ha fet empènyer el banc a portar al consell d'administració l'aprovació del canvi de seu social.

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, va assegurar aquest dimarts des d'Oviedo que l'entitat està preparada per 'prendre les mesures suficients' en cas que fos necessari, davant de la situació política 'inquietant' que viu l'Estat espanyol. Oliu va subratllar que Banc Sabadell té els instruments adequats en el marc de la Unió Europea i del sistema de supervisió bancari europeu per protegir els interessos dels seus clients.

Banc Sabadell és el quart grup bancari privat espanyol, integrat per diferents bancs, marques, societats filials i societats participades que abasten tots els àmbits del negoci financer.

Pugen les accions en anunciar la reunió
L'anunci de Banc Sabadell ha tingut un impacte positiu immediat en la cotització de l'acció que ha passat de cotitzar en negatiu a situar-se en número verds. Els títols dels bancs han estat castigats pels inversors després de la celebració del referèndum l'1-O, però especialment les accions dels dos principals bancs catalans: CaixaBank i Sabadell. En el cas de l'entitat presidida per Josep Oliu, els títols havien registrat unes pèrdues del 9,9% des que va començar la setmana. A les dotze del migdia, amb l'anunci, les accions del Sabadell cotitzaven amb guanys del 2,7% després d'obrir amb pèrdues del 3%.

Tot i aquesta pèrdua de les accions de Banc Sabadell d'aquesta setmana del 9.9%, amb relació al mateix mes de l'any passat els títols del banc acumulaven uns guanys del 20,26%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.