Els nous pressupostos participatius amplien l'edat de participació i executaran un projecte a cada districte


  • Comparteix:

La segona edició dels pressupostos participatius, que arrenca dilluns que ve, incorpora novetats com l'ampliació de l'edat de participació, ara a partir dels 14 anys, i la garantia que tots els districtes veuran escollits un projecte. La iniciativa perquè els santcugatencs decideixin la destinació de dos milions per al 2018-2019 rebaixa a cinc els projectes de ciutat, cadascun dotat de 300.000 euros. Les propostes per a districtes, també cinc, disposaran de 80.000 euros. Els projectes es poden fer arribar fins al 12 de novembre a Decidim.santcugat.cat o a les urnes d'equipaments municipals.

Les propostes a presentar han de ser inversions viables econòmiques que 'tinguin visió de ciutat', en el cas dels projectes grans, i que generin impacte, en els districtes. El Comissionat de Participació Ciutadana, Joan Puigdomènech, ha garantit que, enguany, cap districte es quedarà sense projecte a executar.

Joan Puigdomènech

Un barri pot oferir algun tipus de projecte que l'interessi a la ciutat. Demanem als barris que els seus projectes tinguin ambició de ciutat.


Novetats que volen afinar els resultats de l'edició anterior, amb 955 projectes presentats i una participació de 6.000 persones. Els 100.000 euros restants complementen el procés amb dos processos propis per a infants i joves, en el Consell d’infants i el Consell de Joves 13/16 que decidiran el destí de 15.000 euros, respectivament. A banda, hi ha una reserva de 70.000 per a gestió del procés, comunicació i imprevistos.

L'Ajuntament inverteix 9.000 euros en la promoció que, sota el lema #PracticoCiutat, incita els santcugatencs a implicar-se en un procés que obrirà al gener els tallers i, a l'abril, les votacions. Una implicació ja palesa en el vídeo promocional, amb santcugatencs que hi han participat de forma voluntària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.