La zona taronja al polígon de Can Sant Joan s'activarà el juliol amb un preu d'1,10 euros al dia


  • Comparteix:

El polígon de Can Sant Joan es convertirà en zona taronja d'aparcament aquest juliol i estacionar-hi costarà 1,10 euros al dia el primer any. La mesura forma part d'un pla que vol convertir el parc empresarial en un espai més amable i promocionar la mobilitat sostenible per arribar fins a una zona on es desplacen 15.000 persones al dia. L'enllumenat, 400 noves places d'aparcament i la creació de carrils bici completen l'actuació, que costa 3,3 milions, dels quals l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) subvenciona 2,45.

La zona taronja es tirarà endavant en col·laboració amb les empreses que hi estan instal·lades, que poden subvencionar una part del cost de l'estacionament, que a partir de l'any vinent pujarà a 2,20 euros, i inclourà bonificacions per compartir cotxe i desplaçar-se en cotxe elèctric. Per millorar l'aparcament, l'Ajuntament crearà tres aparcaments que sumen 400 places. El primer, de 219 espais, entrarà en funcionament la setmana vinent a l'avinguda de l'alcalde Barnils. Els altres dos, a l'avinguda de la Generalitat i el carrer del Sena, ho faran abans de l'estiu.

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Joana Barbany, ha assegurat que la situació actual en aquest àmbit a la zona obligava una actuació urgent.

Joana Barbany

És evident que hi haurà queixes, però la idea és anar a millor. Com és ara no és sostenible. No es pot aparcar en una zona empresarial com si fos al mig del desert.


L'objectiu és impulsar la reconversió de la mobilitat al parc empresarial i fer més fàcil arribar-hi amb transport públic i vehicles no contaminants. Es tracta d'una aposta que, ha explicat l'alcaldessa, Mercè Conesa, ja s'ha provat en altres ciutats d'arreu del món amb bons resultats.

Mercè Conesa

Aconsegueix resultats que beneficien treballadors i empreses perquè generem parcs empresarials amb una dinàmica positiva, de vida saludable i de qualitat de vida i treball.


Al pla s'actuarà també en l'enllumenat, una de les reclamacions dels treballadors i els estudiants del polígon, especialment a l'hivern. Ja s'han instal·lat 215 fanals a l'avinguda de la Generalitat, que es posaran en marxa en les properes setmanes.

Una aposta per la bicicleta
En els pròxims mesos es construiran 12 quilòmetres de carril bici als carrers principals de Can Sant Joan, que connectaran tota la zona amb l'estació d'FGC i amb la resta de la ciutat, a través de les obres que es faran als ponts que travessen l'AP-7.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.