Un dels fundadors de l'empresa Bitchain, amb seu a Sant Cugat, acusat d'un frau amb 'bitcoins'


  • Comparteix:

Un dels caixers que l'empresa havia instal·lat a una estació de FGC / Foto: Bitchain.eu

Un dels caixers que l'empresa havia instal·lat a una estació de FGC / Foto: Bitchain.eu

Un dels fundadors de l'empresa Bitchain, amb seu a Sant Cugat, ha estat acusat d'un frau amb 'bitcoins'. Segons el diari 'Ara', un dels socis de la companyia, que es dedicava a instal·lar caixers de bitcoins, ha denunciat el director tècnic, Joaquim Fenoy, per utilitzar l'empresa per estafar-los a ell i a diversos inversors. L''Ara' explica que Fenoy va continuar captant capital i prometent elevats interessos després de ser expulsat de Bitchain. Segons fonts del diari, el novembre passat Fenoy va desaparèixer amb els diners i diversos perjudicats preparen una querella conjunta.

L''start-up' del sector de les criptomonedes assegura a l''Ara' que van preferir aturar el projecte, compensar els inversors afectats i esperar la resolució judicial. Cugat.cat ha intentat, sense èxit, posar-se en contacte amb els responsables de Bitchain, que ja ha marxat d'Esade Creàpolis, on tenien la seu.

D'altra banda, Chip Chap, una companyia amb seu a Castelló especialitzada en sistemes de pagament per mitjans digitals i que es va unir amb l'empresa santcugatenca Bitchain al 2015, també ha acabat interposant una denúncia per apropiació indeguda no només contra Fenoy, sinó també contra la societat Bitchain i els altres dos socis fundadors de la companyia.

Cugat.cat s'ha posat en contacte amb l'advocat que representa la tecnològica valenciana, Ramiro Garcia, que s'ha remès al comunicat publicat al web Joaquinfenoyestafador.com. El text assegura que s'ha presentat una querella al jutjat número 7 de Rubí en el qual s'acusa els socis de Bitchain d'haver-se apropiat de 24 bitcoins de Chip Chap, que aleshores, al març del 2016, valien molt menys que en l'actualitat. Al canvi, actualment, suposarien uns 200.000 euros.

Les víctimes s'organitzen
El web Joaquinfenoyestafador.com anima a denunciar a Fenoy per estafa i assegura aplegar a 81 inversors que sumen un total de gairebé set milions d'euros. En un apartat de la pàgina, s'ofereixen 500 euros per informació veraç sobre la seva ubicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.