CCOO i la CGT revaliden la victòria en les eleccions a HP Outsourcing i HP Consultoria


  • Comparteix:

Mobilització dels sindicats i treballadors en contra dels acomiadaments a HP

Mobilització dels sindicats i treballadors en contra dels acomiadaments a HP

CCOO i la CGT han guanyat, respectivament, les eleccions sindicals celebrades aquest dimecres a les divisions d'Outsourcing i Consultoria de la seu santcugatenca de Hewlett-Packard (HP). CCOO manté la majoria absoluta al comitè d'empresa d'Outsourcing amb 10 representants, mentre que a Consultoria, la CGT consolida també els bons resultats de fa quatre anys amb vuit delegats. La UGT no s'ha presentat a les eleccions del primer departament i n'ha obtingut un en el segon. La participació a HP Outsourcing ha estat del 50,33%, sobre un total de 300 treballadors, i a Consultoria ha votat el 51'84% d'un cens de 272 electors.

El secretari general de CGT a HP Consultoria a l'Estat espanyol, Jordi Saladie, admet que aspiraven a créixer en delegats, però considera que els resultats demostren la confiança dels treballadors en la feina feta durant els últims quatre anys.

Jordi Saladie

Hem estat a dos vots d'obtenir un delegat més. Després de quatre anys la gent segueix confiant en nosaltres i això vol dir que la fem bé la feina. Som un sindicat que fem el que diem i no ens abaixem els pantalons davant l'empresa.


Pel que fa al 'degoteig d'acomiadaments', que havia afectat l'empresa els últims anys, Saladie assegura que la situació actual és de 'calma tensa' i es congratula que en els darrers mesos s'han contractat persones que treballaven com a subcontractades arran d'unes denúncies presentades pel comitè.

El secretari general de CCOO a HP Outsourcing, Àlex Samaranch, ha valorat els resultats 'perquè suposen un reforç a la feina del sindicat'. De cara als propers quatre anys, Samaranch ha explicat a Cugat.cat que Comissions Obreres treballarà per actualitzar les categories professionals dels treballadors, entre d'altres. Un altre dels eixos estratègics del sindicat serà homogeneitzar les condicions dels empleats.

Àlex Samaranch

Tenim col·lectius amb condicions molt diferents. Volem homogeneïtzar temes com el tiquet restaurant, els permisos, la mutua sanitària... coses que varien en funció de l'empresa de la qual es procedeix


A la delegació d'Outsourcing, CCOO ha obtingut 10 delegats i la CGT tres, i tots dos sindicats han augmentat un representant per la no participació de la UGT. A Consultoria, a banda dels vuit delegats de la CGT, CCOO ha guanyat un dels dos representants que tenia la UGT.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.