Obertes les inscripcions de la segona edició del Maker Challenge per a joves emprenedors


  • Comparteix:

Presentació de la segona edició del Maker Challenge

Presentació de la segona edició del Maker Challenge

Arriba a Sant Cugat la segona edició del concurs Maker Challenge, que tindrà lloc entre el 21 d'abril i el 16 de juny. La iniciativa busca fomentar la fabricació digital, la innovació i l'emprenedoria i va adreçada a ments creatives de fins a 18 anys. Les inscripcions ja estan obertes i el termini finalitza el 15 d'abril. Els joves treballaran en equip per identificar i resoldre un repte del seu entorn. Per solucionar-ho, elaboraran un prototip d'innovació social. El projecte final es presentarà el 16 de juny a la Maker Faire Barcelona. L'activitat està organitzada per les empreses FABLAB i Creator Street, amb la col·laboració de l'Ajuntament. A més, després de l'èxit de l'edició passada, es posa en marxa la versió Maker Challenge Pro adreçada a estudiants i joves professionals majors de 18 anys.

La responsable d'innovació educativa de Creator Street, Lara Rosety, explica que Maker Challenge és un repte d'emprenedoria.

Lara Rosety

Tracta d'ajudar-los a ser més emprenedors, a desenvolupar la competència digital des de l'esperit crític i la proactivitat. Que vegin que ells poden ser actors d'aquesta innovació social.


Matthieu Laverne, director de FABLAB, destaca la importància que els més joves treballin amb les tecnologies.

Matthieu Laverne

Fomentar la innovació, i apropar les tecnologies de fabricació digital a un públic més ampli. Creiem en la importància d'aquestes eines en el futur dels nostres fills, i ens interessa treballar amb els més joves per fer-los descobrir aquestes tecnologies.


Maker Challenge és un procés que dura dos mesos i es divideix en cinc etapes (inspiració, empatia, ideació, prototipat i llançament). En aquesta nova edició, es pot treballar de forma presencial i online, i cada equip tindrà un mentor que supervisarà i els assessorarà durant el procés. El jurat d'enguany estarà compost per membres de l'administració pública, d'educació i de l'empresa.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.