L'Ajuntament proposa dues línies de subvencions per a l'ocupació de persones aturades


  • Comparteix:

Cartell de promoció de les ajudes / Foto: Ajuntament

Cartell de promoció de les ajudes / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha obert una nova convocatòria de dues línies de subvencions per fomentar l'ocupació a Sant Cugat. La primera, de fins a 4.000 euros, es destina a autoocupació de persones que es trobaven a l'atur i han engegat un negoci a Sant Cugat. La segona, de fins a 9.600 euros, està dirigida a petites i mitjanes empreses santcugatenques o d'un altre municipi de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè contractin persones aturades. La sol·licitud de les subvencions es pot efectuar fins al 31 de juliol, en el cas de l'ajuda de l'autoocupació, i fins al 31 de maig, en l'ajuda de les empreses.

En total, es destinen 350.000 euros per a les dues ajudes, el 80% dels quals provenen de l'AMB. L'objectiu és reduir l'atur a Sant Cugat, que al març ha arribat a les 2.620 persones, segons l'Observatori del Treball i Model Productiu.

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Joana Barbany, ha explicat que la prioritat és acabar amb la desocupació.

Joana Barbany

L'objectiu és atur zero. Com a ciutat i equip de govern prioritzem el desenvolupament econòmic i l'ocupació de les persones.


L'adjudicació de totes dues ajudes també inclou un curs de formació de 12 hores per part de l'Ajuntament o de les empreses contractants. A més, els requisits que es demanen no són excloents, és a dir, es donarà prioritat a aquelles persones o empreses que els compleixin tots. Tot i així, si no s'esgota la totalitat del pressupost, també es destinarà a aquells sol·licitants que no els compleixin.

Subvencions per a l'autoocupació
Pel que fa a les subvencions per a l'autoocupació s'hi destinen 150.000 euros. S'atorgarà un màxim de 4.000 euros per persona participant en la proposta emprenedora beneficiària en concepte de:

- Quotes d'autònoms fins a 12 mesos
- Una part de les despeses de lloguer d'un local o parada de mercat ubicats al municipi
- Taxes municipals vinculades a l'inici de l'activitat
- Altres despeses no recurrents relacionades amb l'inici de l'activitat

Les persones sol·licitants, han d'estar en situació d'atur i inscrites com a demandants d'ocupació prèviament a l'inici de l’activitat. Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de juliol. S'accepten altes d'activitat i d'autònom des de l'1 de gener i fins al 31 de juliol de 2018.

Subvencions per a la contractació de persones a l'atur
En el cas de subvencions per a la contractació de persones a l'atur es destinen 200.000 euros. Les empreses podran rebre entre 7.200 i 9.600 euros segons la categoria professional de la persona contractada. La despesa subvencionable serà el 50% dels costos laborals de contractació amb una durada mínima de 12 mesos. Les empreses podran fer més d'un contracte laboral per rebre l'ajuda, que com a màxim serà de 20.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.