L'Ajuntament engega una ofensiva contra l'Estat perquè se'ls compensi per la pèrdua de l'IAE


  • Comparteix:

El consistori també demanarà que l'Estat deixi de cobrar el 16% del'IVA dels pressupostos municipals

El consistori també demanarà que l'Estat deixi de cobrar el 16% del'IVA dels pressupostos municipals

L'Ajuntament de Sant Cugat engegarà diverses iniciatives destinades a millorar la situació financera dels municipis, que consideren insostenible. D'una banda, el consistori vol presentar un contenciós administratiu per demanar a l'Estat que se'ls compensi per la pèrdua dels ingressos provinents de l'IAE. De l'altra, encapçalarà una campanya perquè el govern central deixi de recaptar el 16% d'IVA dels pressupostos municipals.

La situació financera dels ajuntaments és cada cop més 'insostenible'. Així ho ha afirmat el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Jordi Joly, que ha denunciat una vegada més les importants pèrdues que han patit les arques municipals des que no perceben l'IAE, i que a Sant Cugat pugen a 2'8 milions d'euros.

Davant d'aquesta situació i davant el fet que, de moment, el nou govern del PSOE no ha establert encara cap mesura compensatòria, l'Ajuntament de Sant Cugat vol denunciar oficialment aquesta situació, primer amb una declaració del ple i després, amb un contenciós administratiu contra l'Estat.

Jordi Joly

Volem iniciar els tràmits per denunciar una situació de lacivitat contra els interessos de Sant Cugat. Això ha de passar per ple i després iniciarem un contenciós amb l'Estat.


La lluita de l'Ajuntament però, no acaba d'aquí. I és que el consistori també vol encapçalar una ofensiva que, conjuntament amb l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, reclami a l'Estat que deixi de cobrar el 16% de l'IVA dels pressupostos municipals. Per a Joly, es tracta de posar aquest tema sobre la taula i plantejar aquesta opció com una mesura per millorar el fiançament local.

Jordi Joly

Aquest és un temad'una magnitud econòmica molt important i que podria donar resposta a part d'aquesta mancança de finançament municipal.


Aquesta ofensiva, que vol aplegar d'altres municipis, s'iniciarà amb els tràmits que puguin fer diversos juristes de reconegut prestigi, i es transmetrà també a les associacions municipalistes per dur a terme un treball conjunt.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.