Tremosa reclama un impuls logístic a Catalunya per afrontar la globalització


  • Comparteix:

L'economista Ramon Tremosa aposta per incrementar la capacitat logística de Catalunya per afrontar la deslocalització industrial causada per la globalització. En el fòrum empresarial Santcugatribuna, Tremosa ha defensat convertir Barcelona en la porta d'entrada de productes d'altres continents a Europa per continuar el creixement econòmic. L'economista considera clau que Catalunya pugi gestionar ports i aeroports per al progrés econòmic.

Segons Tremosa, Catalunya haurà d'afrontar dues adversitats en un món globalitzat. Una és la incorporació al mercat global dels països de l'Europa de l'Est i l'altra, la conversió de la Xina i la resta de l'Àsia en nuclis de fabricació de productes d'alt i baix valor afegit.

Per aquest motiu, Tremosa reclama potenciar el port de Barcelona per convertir-se en porta d'entrada dels productes d'altres continents a Europa. Segons l'economista, així es consolidarien els sectors econòmics ja existents a Catalunya i en sorgirien d'altres de més valor afegit.

Tremosa proposa la regió europea de Flandes, a Bèlgica, com a model a seguir.

Ramon Tremosa

Flandes és el millor territori logístic d'Europa i ho han aconseguit gràcies al port d'Anvers.


L'economista ha subratllat que cal adequar les infraestructures del país per convertir-se en porta d'entrada de productes comercials. Entre d'altres millores, Tremosa ha destacat que cal ampliar la B-30, l'eix transversal i AP-7. Amb l'adequació de les infraestructures, Barcelona i Catalunya podrien competir amb els ports del nord d'Europa, que en l'actualitat són capdavanters en activitat logística.

L'economista també considera indispensable adequar els equipaments ferroviaris per facilitar el transport de mercaderies.

Ramon Tremosa

Necessitem trens de mercaderies. Del port de Barcelona, en surten 18 trens al dia. Del d'Anvers, més de 220 al dia.


Tremosa també ha reclamat que la connexió ferroviària amb Europa amb tren d'alta velocitat per facilitar la distribució de mercaderies per tot el continent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.