Seleccionats els vuit projectes del Concurs d'Emprenedoria i Economia Social


  • Comparteix:

Foto: Concurs emprenedoria social (Web Ajuntament)

Foto: Concurs emprenedoria social (Web Ajuntament)

La 4a edició del Concurs d'Emprenedoria i Economia Social de l'Ajuntament ja té vuit projectes d'iniciativa empresarial participants. Ara, aquestes iniciatives entren en un procés d'acompanyament i assessorament amb experts de l'economia social que els ajudarà a donar forma a la seva idea. Una vegada finalitzi aquest període, previst a novembre, els participants presentaran el projecte al tribunal del concurs, que seleccionarà quatre equips guanyadors. El premi són 5.000 euros per posar en marxa la iniciativa i una estada gratuïta de sis mesos al centre d'emprenedoria BeBusiness.

En aquesta quarta edició, el concurs s'ha obert a qualsevol iniciativa empresarial que presentés un projecte amb impacte social i a empreses ja constituïdes. En total, s'hi han presentat 18 candidatures i el comitè de selecció s'ha encarregat de triar les vuit millors, tres dels quals ja estan constituïts com a empreses i cinc són idees empresarials. Aquests són els projectes seleccionats:

- Florestina, La nova cervesa social de la Floresta: projecte d’elaboració de cervesa artesana com a eina per a la dinamització econòmica i social del barri de la Floresta

- TM Gestió: iniciativa cooperativa d’Economia Circular pensada per revalorar i posar de nou en el circuit de producció materials considerats residus a la seva anterior vida.

- Energia Escolar: projecte impulsat per la Cooperativa Arqbag, destinat a Identificació col·laborativa i execució de millores d'eficiència energètica a les escoles.

- AllAboutMe (diagnòstic genètic): projecte empresarial per a l’anàlisi genètica per particulars i empreses per a la prevenció i tractament de malalties genètiques.

- Projecte AIRE - Associació LUAMI: projecte de circ com a mitjà per a la transformació social, ubicat a la Floresta.

- SenSacional (detalls): proposta de taller ocupacional per a l'elaboració d'artesania (joieria assequible) per part de joves amb capacitats diferents.

- Marginarte: projecte incipient per a la promoció i comercialització d'art i artistes en risc d'exclusió i vulnerabilitat social.

- Cabanas School: escola de nutrició i salut a través de la cuina, oferint cursos, tallers i activitats extraescolars a escoles i adults.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.