98 empreses situen Sant Cugat com la ciutat líder de la comarca en creació de negoci


  • Comparteix:

El restaurant Meetropolitan es va inaugurar el març de l'any passat / foto: Joana Barbany

El restaurant Meetropolitan es va inaugurar el març de l'any passat / foto: Joana Barbany

Sant Cugat és el municipi del Vallès Occidental que més noves empreses va acollir el 2017 amb 98 negocis. Un lideratge còmode, amb Castellar en segona posició amb 34 empreses, que es desprén de l'informe territorial de la demarcació elaborat per la Diputació i la Cambra de Comerç de Barcelona. El document, presentat aquest dimarts, també situa a Sant Cugat dues de les quatre empreses del Vallès Occidental que facturen més de 1.000 milions: Banc Sabadell i BanSabadell Vida.

En la variació internanual de creació de llocs de feina, l'informe destaca l'increment respecte el 2016 de Sant Cugat, amb un 12,3%. Un augment motivat, diu el document, pel trasllat administratiu del sector bancari.

La variació interanual de la taxa d'ocupació a la comarca registra els augments de Terrassa (3.332 persones), Sabadell (2.959) i Sant Cugat (713). En nombre d'aturats, Sant Cugat ostenta la segona dada més baixa del Vallès Occidental amb un 6,6% de la població, per darrere de Matadepera (4,9%) i per davant de Sant Quirze (7,4%).

En el capítol de la distribució dels ingressos tributaris destaquen Castellbisbal (1.338 euros per habitant), Sant Cugat (1.050) i Polinyà (1.048), sent el Vallès Occidental la comarca amb menys despeses i ingressos corrents per ciutadà de la demarcació.

Dels 20 municipis del Vallès Occidental que increment la població el 2017 sobresurten Sabadell (1.685), Terrassa (1.307), Sant Cugat (595) i Rubí (401).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.