El sector del taxi santcugatenc, en vaga dimecres i dijous

Se sumen a la protesta del sector contra la suspensió cautelar del decret que limita les llicències VTC a l'AMB


  • Comparteix:

Els taxis de Sant Cugat no funcionarà dimecres i dijous

Els taxis de Sant Cugat no funcionarà dimecres i dijous

El sector del taxi santcugatenc se suma a la vaga convocada pels sindicats aquest dimecres i dijous per protestar contra la suspensió cautelar per part Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del decret de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que limita el nombre de llicències VTC, utilitzades per plataformes com Uber o Cabify. La suspensió arriba després d'un recurs de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC). El jutge ha citat els dos organismes aquest dijous per decidir si manté la suspensió mentre resol el recurs.

La CNMC argumenta que el decret de l'AMB, que obliga a demanar una altra llicència als conductors per operar a Barcelona més enllà de la pròpia VTC, beneficia el taxi. El ministeri de Foment i la patronal Unauto VTC també han presentat recurs. El sector del taxi, per altra banda, defensa el decret i assegura que ajuda a mantenir la relació de 30 taxis per cada VTC. L'encarregat de relacions públiques de Ràdio Taxi Sant Cugat, José Luis Roldán, ha explicat a Cugat.cat que empreses com Uber i Cabify fan un mal ús d'aquestes llicències.

José Luis Roldán

Han d'estar en una base i el client el pot sol·licitar, però han de sortir d'allà. Aquests cotxes avui en dia estan voltant per Barcelona i esperant gent a les cantonades. Quan veuen algú esperant un taxi intenten agafar-lo i cobrar-li a ull o pactar un preu. Està fora de la legalitat.


Tant Ràdio Taxi Sant Cugat, com Taxi Sant Cugat i Excel Taxi se sumaran a la vaga de 48 hores.

Vagues també a l'aeroport
La vaga de taxis coincidirà amb la dels treballadors de cabina de Ryanair a Espanya, Portugal, Itàlia i Bèlgica, que també s'aturaran aquest dimecres i dijous. Les protestes laborals protagonitzaran l'inici de les vacances d'estiu a Catalunya, ja que també el personal de terra d'Ibèria a El Prat, el divendres i dissabte i el 3 i 4 d'agost, i el d'aena, el 31 de juliol, tenen previstes aturades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.