Els sindicats reclamen ocupació de qualitat en un Primer de Maig marcat per la pèrdua de llocs de treball


  • Comparteix:

L'ocupació de qualitat i un salari digne són les principals reivindicacions dels sindicats en aquest Primer de Maig, Dia del Treball. Les organitzacions sindicals vallesanes s'afegiran a les manifestacions convocades per CCOO i UGT a Barcelona. A la nostra ciutat, la jornada estarà marcada per la solidaritat amb els treballadors de Delphi a Puerto Real, Cadis.

La lluita contra la precarietat, l'augment de la competitivitat i un creixement econòmic que garanteixi la cohesió social són les principals reivindicacions dels sindicats majoritaris pel Dia del Treball. Barcelona acollirà aquest dimarts una manifestació conjunta on hi participarà una delegació de la planta de Delphi a Sant Cugat.

Jordi Casas és un dels representants de CCOO a l'empresa Delphi.

Jordi Casas

Una representació de Delphi serem a la manifestació, seguint la reivindicació genèrica, però enguany també en solidaritat amb els companys de Puerto Real.


Pel que fa a la nostra comarca, el 'motor industrial' de Catalunya, els sindicats veuen amb preocupació la pèrdua d'ocupació qualificada en el sector industrial a causa de les deslocalitzacions, però també de les subcontractacions.

Ho explica el coordinador territorial de CCOO al Vallès Occidental, Josep Santcristòfor.

Josep Santcristòfor

Ens preocupa el degoteig a la industria, que suposa la pèrdua d'ocupació de qualitat, que està sent substituida per una ocu`pació d'un baix valor afegit.


Girona, Lleida i Tarragona seran els escenaris de més manifestacions pel Dia del Treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.